Páncélököllel támadtak a pénzszállítóra

2004.08.09. 14:58
Fegyveres álarcosok akartak kirabolni egy pénzszállító autót a főváros XI. kerületében. A filmbe illő akcióban a banditák többször is rálőttek a páncélozott autóra, sőt egy páncéltörőt is ráfogtak. A sofőr hátramenetbe kapcsolt, a fegyveresek elmenekültek. Csodával határos módon senki nem sérült meg a támadásban.
Az első szakértői vélemény szerint kézigránátot is használtak azok a rablók, akik megtámadtak egy pénzszállító autót a XI. kerületben, a Kondorosi és a Szerémi út kereszteződésénél. A támadást négy, álarcot viselő férfi követte el, akik géppisztollyal szétlőtték a jármű elejét. Dancs Róbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ügyeletese az MTI-nek elmondta, csak a végleges tűzszerész szakértői jelentésből derült majd ki, hogy milyen fegyvereket használtak a támadók.

Páncéltörőt fogtak rá

A Group 4 Falck cég páncélautóját - amely negyed nyolc körül az Alfa raktáráruház több száz milliós bevételét hozta - a Szerémi úton egy csatornanyílásban tartózkodó, narancssárga mellényes férfi leterelte a főútról, azt állítva, hogy ott munkálatok folynak. A magas bokrokkal takart szervizúton egy mikrobusz állta el a pénzszállító útját, majd négy fegyveres géppisztolyból, szemből figyelmeztetés nélkül tüzet nyitott a járműre, de a golyóálló üveg felfogta a lövéseket.

A sofőr megőrizte lélekjelenlétét, nem nyitotta ki az ajtót, és tolatva próbált menekülni, ám 30-40 méterrel arrébb, a főúthoz visszaérve az autó motorja felmondta a szolgálatot. Itt a rablók egy páncéltörőt is ráfogtak a vezetőre, aki még ekkor sem volt hajlandó kiszállni a kocsiból.

Kétmillió a nyomravezetőnek

A sikertelen rablás után a banditák két motorkerékpárral menekültek el a helyszínről. A lövöldözésben személyi sérülés nem történt, bár a támadás helyszíne tele van kilőtt töltényhüvelyekkel. A rendőrség nagy erőkkel megindított nyomozást a tettesek kézrekerítésére, de azt egyelőre nem tudni, volt-e szemtanúja az esetnek.

A támadók kézre kerítése érdekében a rendőrség bruttó egymillió forintot ajánlott a nyomravezetőnek, amit a biztonsági cég további egymillió forinttal toldott meg. A négy férfi ellen fegyveres rablás kísérlete miatt indult eljárás. Dancs Róbert az MTI-nek elmondta, minden, a közelmúltban hasonló módon elkövetett fegyveres rablást megvizsgálnak, hogy lehetett-e ugyanaz az elkövetői kör.