Zsanett póthajának nincs nyoma a rendőrautóban

2007.11.13. 20:26
A rendőri erőszak miatt feljelentést tett lány póthajának nyomait nem találták meg a gyanúsítottak autójában. Zsanett ügyvédje szerint nem vizsgálták az összes hajmintát ami a kocsi ülésén volt. Az egyik rendőr ügyvédje szerint most már biztos, hogy nem történt erőszak.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője kedd este azt mondta, hogy az igazságügyi nyomszakértő nem találta meg Zsanett póthajának nyomait a rendőrautó ülésén. Zsanett az a fiatal lány, aki még májusban tett feljelentést öt rendőr ellen, akik állítása szerint igazoltatták majd megerőszakolták őt. A lány póthajat viselt azon az éjszakán, így ha annak nyomát megtalálják az autóban, az bizonyíték lehetett volna arra, hogy a rendőrök tényleg magukkal cipelték. A most azonban nem találtak ilyen nyomot.

Tuza Péter, a lány ügyvédje szerint problémás, hogy a legelső vizsgálatkor még 29 szőrképletet találtak a kocsi ülésén, most azonban ezek közül csak 17-et vizsgáltak. Ezért úgy véli, hogy a mostani vizsgálat nem bizonyítja, hogy Zsanettet nem támadták meg. Az egyik rendőrt védő Magyar György szerint viszont az új szakvélemény kizárja, hogy összefüggés lenne a rendőrök és Zsanett között. Az ügyészség még idén dönt, hogy vádat emelnek-e a rendőrök ellen. Ehhez még más bizonyítékokat is megvizsgálnak, például telefonjaik cellainformációit és a térfigyelő kamerák felvételeit.

Zsanett feljelentése után bukott a teljes rendőri vezetés és az igazságügyi miniszternek is távoznia kellett. A nyomozás közben többször egymásnak ellentmondó szakvélemények születtek. Volt már ellentmondó pszichológusi és nőgyógyászati szakvélemény is. Korábban az ügyészség azt is állította, hogy nincs értelme a parókát vizsgálni, mert nincsenek hajhagymái. A rendőrök ellen azért már vádat emeltek, mert nem bírságolták meg a lányt. Zsanettnél ugyanis nem voltak iratok, amikor május 4-én hajnalban a Múzeum körúton igazoltatták. A lány azt állítja, hogy a rendőrök autójukba kényszerítették, egy kihalt helyre vitték és ott ketten megerőszakolták. Állítása szerint az eset után pénzt is követeltek tőle.