Kiégve találták meg az eltűnt házaspár autóját

2007.01.05. 08:48
Feltehetően emberi eredetű csontokat találtak a múlt pénteken eltűnt Prikkel házaspár csütörtök este megtalált, kiégett terepjárójában. A rendőrség a nyomozás érdekében semmilyen részletet nem árult el. Az ügyben két embert letartóztattak, négyet őrizetbe vettek.

Csütörtök este megtalálták a december 29-én eltűnt Prikkel házaspár kiégett Mercedes terepjáróját. Az utastérben csontokat, feltehetően emberi eredetűeket találtak, és bár biztosat még nem tudni, de nagy valószínűséggel az eltűnt házaspár földi maradványairól van szó.

A kiégett autót a Mezőszilastól néhány kilométerre lévő Igar határában találták meg, a települést jelző táblától egy bekötő út vezet egy közeli erdei katlanhoz, ott bukkantak végül a gépjárműre. A rendőrök lezárták a térséget.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szakértők bevonásával megkezdték a helyszíni szemlét. A rendőrök közölték, a nyomozás érdekében egyelőre nem mondanak többet az ügyről, így azt sem, hol találták meg az autót. Azt, hogy a kocsiban talált csontok Prikkelék csontjai-e, szakértői vizsgálat állapítja meg.

Prikkel Tamásné és Prikkel Tamás (Fotó: FMRFK)
Prikkel Tamásné és Prikkel Tamás (Fotó: FMRFK)

R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy csütörtökön két embert vettek őrizetbe Székesfehérváron, akiket emberöléssel gyanúsítanak. Így már hatra nőtt az ügy gyanúsítottjainak száma, akik közül a bíróság kettőt előzetesbe is helyezett.

Jómódú vállalkozó

A 43 éves Prikkel Tamás jómódú mezőszilasi vállalkozó volt, neve a kilencvenes években az olajszőkítésekkel került kapcsolatba. Emiatt előzetesben is volt, de végül felmentették a vádak alól. Az elmúlt években Prikkel és 43 éves felesége, Takács Mária fuvarozási cégük és lovardájuk működtetése mellett gyakran hitelezett nagyobb összegeket.

December 29-én egy adósuk hívta fel a házaspárt azzal, hogy törleszteni akar. Prikkelék elindultak, hogy találkozzanak N.-nel, ekkor látták őket utoljára.

Térkép: lazarus.elte.hu/moterkep/
Térkép: <ä href="http://lazarus.elte.hu/moterkep/">lazarus.elte.hu

A rendőrség még decemberben őrizetbe vett egy 25 éves mezőszilasi férfit – N. Józsefet – akit személyi szabadság korlátozásával gyanúsítanak, és előzetesben van. N. hívta fel aznap Prikkelt, hogy törlesztene. N. Józsefről a Népszabadság azt írta, hogy gépjárműalkatrész-kereskedésbe kezdett, amihez tőkére volt szüksége. A helyeik szerint 10-15 millió forint körüli összeget kért kölcsön Prikkel Tamástól, amelyhez a családi házát ajánlotta fedezetül.

Üzleti érdkeltségek?

A pénteki Magyar Hírlap rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a rendőrség biztosra veszi, nem a fentebb említett tízmillió forintos kölcsön áll a házaspár meggyilkolása mögött, hanem ennél jóval nagyobb pénzek, üzleti érdekeltségek miatt kellett meghalnia Prikkeléknek, akik egy profi bűnözői kör útjában állhattak. A napilap információi szerint a jómódú fuvarozó vállalkozó a kilencvenes évek közepén annak a Stadler Józsefnek az alkalmazásában állt, akit tíz éve csecsen bűnözők raboltak el és tartottak fogva két napig.


A járműre a Prikkel házaspár lakhelyétől, Mezőszilastól néhány kilométerre lévő Igar határában bukkantak a rendőrök.

Január 4-én a bíróság egy újabb gyanúsított, egy enyingi férfi előzetes letartóztatását is elrendelte.

Az ügyben őrizetbe vettek egyike, N. József apja, id. N. József a 2006-os önkormányzati választásokon az MDF listáján indult a megyei képviselőségért.

A Fejér megyei rendőrfőkapitány csütörtök este visszavonta az eltűnt házaspár felkutatásért, valamint a tettesek megtalálásáért szerdán kitűzött kétmillió forintos nyomravezetői díjat.