Rálőttek a bankrablók a biztonsági őrre

2005.04.21. 13:43
Bankrablást kíséreltek meg csütörtökön nem sokkal dél után Budapesten, az Örs vezér téren. Az elkövetők rálőttek a biztonsági őrre, akit életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak.

Bankrablást kíséreltek meg csütörtökön nem sokkal dél után Budapesten, az Örs vezér téren. Az elkövetők rálőttek a biztonsági őrre, tudta meg az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.

Az Index helyszíni tudósítója szerint két feltünően magas férfi lépett be fél egy körül az Örs vezér tér 2. szám alatti K&H fiókba. A két férfi szilveszteri maszkot viselt és szinte azonnal dulakodni kezdtek a bejárati ajtó mellett posztoló biztonsági őrrel, akire közvetlen közelről több lövést adtak le.

Életveszélyes sérülések


Klikk a képre!

Az őr az eddigi információk szerint nem használta fegyverét. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy hány lövés dördült, illetve hogy mennyien tartózkodtak a pénzintézetben, annyi azonban bizonyos, hogy pénzt nem vittek magukkal a rablók.

A lövöldözésben a banki alkalmazottak és ügyfelek nem sérültek meg, viszont a biztonsági őrt súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe. Szita János, az OBSI orvosigazgatója az Index kérdésére elmondta, hogy az őr kérésére nem adhatnak bővebb felvilágosítást az állapotáról, annyit lehet tudni, hogy továbbra is életveszélyes állapotban van, jelenleg is műtik az életéért küzdő orvosok.

Felgyújtották a meneküléshez használt Nissant

A két férfi egy bordó Nissan Stanzával menekült el a helyszínről, amelyet a rendőrök nem messze a rablási kísérlet helyszínétől, a Tihany utcában, kiégve megtaláltak. Tudósítónk helyszíni jelentése szerint egy panelházas környéken egy beugróban álltak meg a húsz-huszonöt éves járművel a gazfickók, akik lángbaborították az autót és tovább menekültek. A gépkocsi feltehetőleg lopott vagy forgalomból kivont volt. A lángoló autó kisebbb pánikot okozott a környéken lakókban, akik azonnal értesítették a tűzoltókat, ők pedig már hamar eloltották a tüzet.

A HavariaPress jelentése szerint a bankban szolgálatot teljesítő őrt a combján, a karján, és a mellkasán hat lövés érte. Az elkövetők a rabláshoz használt autójuk felgyújtása után egy kék színű Opellel menekültek tovább.