Hét halott az esőzésekben Európában

2005.08.22. 12:45
Hét halálos áldozata van Európában a vasárnap éjszakai esőzéseknek. Svájcban és Ausztriában hegyoldalakat mosott el a víz, Németországban is utakat kellett lezárni.

Halálos áldozatokat követeltek a heves esőzések hétfőre virradó éjjel Európa több országában. Az ausztriai Stájerországban, Karintiában és Alsó-Ausztriában vasárnap több helyen áradásokat és kőomlásokat okozott az özönvízszerű eső.

Stájerországban, Graztól ötven kilométerre északra egy házat kőomlás sodort el, és egy bent tartózkodó nő meghalt. Grazban részleges katasztrófariadót rendeltek el, miután számos utcát és pincét elöntött a víz, fák dőltek ki, és elektromos vezetékek szakadtak le a város utcáin. Bécsújhely közelében több utat lezártak.

Németország déli és délnyugati részén hasonló gondokkal küszködnek. Stuttgart közelében két járásban egyes utakat átmenetileg le kellett zárni, a korlátozást azóta feloldották.

Svájc középső részén több kantonban kiléptek a folyók a medrükből, emiatt több közutat és vasútvonalat lezártak. Luzern kantonban vasárnap éjjel két tűzoltót magával sodort egy földcsuszamlás, mindketten meghaltak.

Törökországban, a Fekete-tenger partvidékén szintén özönvízszerű esőzések okoztak tragédiát. Az ebben a térségben rendszeres földcsuszamlások és áradások a hét végén négy ember életét oltották ki.