Két embert megölt egy olaszországi ámokfutó

2005.06.28. 06:52
Két embert megölt, nyolcat megsebesített egy olaszországi ámokfutó. A kilakoltatása ellen tiltakozó férfi folyamatos tűz alatt tartotta a rendőröket, a hatóságok sokáig a sérülteket sem tudták elszállítani.

Több embert megölt, sokakat megsebesített egy lövöldöző ámokfutó hétfőn az észak-olaszországi Novara körzetében, Milánótól 30 kilométerre nyugatra. Az 51 éves férfi Bogogno településen lévő házában elbarikádozta magát, és vadászpuskával lövöldözni kezdett katonai csendőrökre és egy bírósági alkalmazottra, majd a járókelőkre is tüzet nyitott.

A csendőrség végül megrohamozta a házat, és elfogta a dühöngőt. A férfi katona volt, tapasztalt vadász és jó lövész: legalább két embert - egy járókelőt és egy carabinierit - megölt, további nyolcat - hat csendőrt, egy nőt és egy férfit - megsebesített az első jelentések szerint. Az egyik sérült állapota életveszélyes.

A sebesültek egy része sokáig a ház előtt hevert, az ámokfutó ugyanis órákig tűz alatt tartotta a területet, és nem engedte a segítségnyújtást sem. A rendőrök óvakodtak megrohamozni a házat, mert az ámokfutó több családtagja - anyja, nagynénje, nővére férjével és gyermekeivel - is a házban volt.

A bírósági alkalmazott kilakoltatási végzést akart átnyújtani, és a férfi valószínűleg ekkor vesztette el a fejét, és kezdett lövöldözni. .

A házat közel száz rendőr és csendőr zárta körbe, és egy különleges kommandós egységet is Bogognóba irányítottak az olasz hatóságok.