Őrizetbe vették a társasházi sikkasztót

2008.08.18. 16:20
Őrizetbe vette a rendőrség H. Beatrixot, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy társasházkezelő cég beltagjaként elsikkasztotta a lakók által befizetett pénzt.

H. Beatrix a jogi képviselőjével hétfőn jelent meg a IX. kerületi rendőrkapitányságon, ahol részletes beismerő vallomást tett és elmondta: az elsikkasztott pénzt szerencsejátékokon eljátszotta.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint több kerületi kapitányságra összesen kilenc feljelentés érkezett az elmúlt napokban egy társasházkezelő betéti társasággal kapcsolatban, amiatt, hogy a cég nem tud elszámolni a társasházak vagyonával.

Mint írták, az összes feljelentés esetében azonnal elrendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen sikkasztás bűntettének gyanúja miatt. Az ügyeket egyesítették, a nyomozást a IX. kerületi rendőrkapitányság folytatja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztályának szakirányításával.

A közleményben kitértek arra is, hogy múlt kedden a nyomozók házkutatást tartottak a társaság irodáiban és jelentős mennyiségű, a cég tevékenységével összefüggő iratot foglaltak le. A társaság gazdálkodásának átfogó vizsgálatára igazságügyi könyvszakértőt rendeltek ki. A BRFK tájékoztatása szerint a kerületi rendőrkapitányság kezdeményezi a nő előzetes letartóztatását.

A feljelentést a Nagy és társa Bt. ellen tették, amely több mint 20 új építésű társasház kezelését végzi a főváros különböző kerületeiben, többségében a Ferencvárosban. Ezen kívül a X., a XI. és a XIX. kerületben is ellátták társasházak közös képviseletét.