Részleges beismerő vallomást tett a főgyanúsított

2002.04.30. 12:27
Részleges beismerő vallomást tett az ügyészségi nyomozók előtt az a férfi, akit már napok óta nagy erőkkel kerestek Simon Tibor agyonverése ügyében - értesült az Index. Úgy tudjuk, hogy mindaz amit G. János kihallgatásán elmondott, egybevág a nyomozók információival.
G. János részleges vallomása után annyi már bizonyos, hogy a férfi részt vett Simon Tibor bántalmazásában, valószínűleg tőle kapta Simon az utolsó ütést is. Az azonban még nem tisztázódott, hogy az ő ütései okozták volna Simon halálát.

G. János aki ellen garázdaság és más erőszakos büntetőügyben négy elfogatóparancsot is kiadtak különböző rendőri szervek tegnap délután, ügyvédjével tanácskozva önként jelentkezett az ügyészségi nyomozóknál. Még tegnap meggyanúsították halált okozó testi sértéssel és őrizetbe is vették. Az ügyészségnek 72 órán belül kell arról döntenie, hogy indítványozzák-e a férfi előzetes letartóztatását.

G. Jánossal már három gyanúsítottja van a Simon Tibor agyonverése miatt indult nyomozásnak. Az eljárás eddigi adatai szerint azonban többen voltak jelen a Café Allure bárban és előtte az utcán, így nem kizárt, hogy hamarosan bővülni fog a gyanúsítottak köre.

A törzsőrmester már nem rendőr

Az Index információja szerint a tegnapi etikai tárgyaláson méltatlannak bizonyult a rendőri hivatásra a Simon ügyben letertóztatott törzsőrmester. Ez a döntés állása elvesztésével jár együtt.