Nem tettem mást, mint elrejtettem Szlávy holttestét

2006.05.10. 15:41
Az elsőrendű vádlott meghallgatásával folytatódott szerdán a Szlávy-per tárgyalása, a felbujtással vádolt elsőrendű vádlott is tagadta, hogy köze lenne Szlávy meggyilkolásához, szerinte Szlávy Bulcsú egyetlen hibája az volt, hogy erőszakoskodott élettársával.

Másik két vádlott társához hasonlóan, ő sem volt hajlandó vallomást tenni, illetve azt is kifejtette, hogy kérdésekre sem óhajt válaszolni. A másod- illetve harmadrendű vádlottal ellentétben azonban Wappler László egy nyilatkozatot felolvasott, amiben közölte: "Összességében nem tettem mást, mint elrejtettem Szlávy holttestét!"

Az ügynek összesen három vádlottja van, közülük az elsőrendű vádlottat, az ismert vállalkozó Wappler Lászlót felbujtóként vádolják Szlávy Bulcsú előre megfontolt meggyilkolásával. A gyilkosságot a vád szerint a harmadrendű vádlott követte el, míg a másodrendű vádlottat, aki korábban Szlávy testőre volt, bűnsegédként vádolják.

A vádirat szerint Szlávy 1997 nyarán megerőszakolta Wappler egyik barátnőjét, emiatt a férfi bosszút esküdött a Balaton királyaként elhíresült Szlávy ellen. Egy budaörsi megbeszélésük idején Wappler az egyik alkalmazottjával - névlegesen több cégének "ügyvezető igazgatójával" - meggyilkoltatta riválisát, majd a holttestet egy másik barátnője házának garázsában, a szerelőaknába rejtették el.

Erőszakoskodott élettársával

A szerdai tárgyaláson az elsőrendű vádlott tagadta, hogy köze lenne Szlávy meggyilkolásához, és azt állította a taláros testület előtt, hogy nem is volt érdeke a "Balaton királyának" halála. Elmondása szerint, nem voltak üzleti nézeteltéréseik egymással, illetve nem is tartoztak egymásnak. Szerinte Szlávy Bulcsú egyetlen hibája az volt, hogy erőszakoskodott élettársával, de Wappler arról tájékoztatta a bíróságot nyilatkozatában, hogy erről is csak jóval később szerzet tudomást.

Mikor ezt megtudta, csak akkor beszéltek, majd találkoztak egymással, de azt is csak azért mert Szlávy a nő kártalanítását fontolgatta, így ennek sem volt semmi köze Szlávy halálához. Azt mondta, hogy egy telefonhívást kapott, hogy Szlávy holtteste ott van a garázsában kiterülve, és ő nem csinált mást, csak elrejtette azt, majd eltűntette a nyomokat.

A mai tárgyalási nap érdekessége volt, hogy a két nyomozó jelent meg az ülésen, akiket viszont - a védelem kérésére - végül kiküldtek a tárgyalóteremből, mert a későbbiek során tanúként kívánják meghallgatni őket.