Lövöldözés a SOTE épületében

2004.05.13. 16:01
Flóbert pisztollyal lőtte fejbe volt feleségét egy férfi csütörtök délután a SOTE egyik épületében. A takarítónőként dolgozó asszonyra a vendégszobában támadt rá a 73 éves férfi. A nőt kórházba szállították, a mentősök szerint csak könnyebb sérülést szenvedett.
Több lövést adott le volt feleségére egy 73 éves férfi csütörtökön délután, nem sokkal két óra után a SOTE Nagyvárad téri egyetemi épületének egyik vendégszobájában. A lövések közül csak az egyik találta el a 67 éves, takarítónőként dolgozó asszonyt. A fejsérülést szenvedett nőt kórházba szállították, a mentősök szerint könnyebb sérüléseket szenvedett.

A férfi pszichátriai kezelés alatt áll. Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese az Indexnek azt mondta, hogy a lövöldözés nagy riadalmat okozott az épületben. A férfit a biztonsági őrök tartóztatták a helyszínen a rendőrség kiérkezéséig, ezután a VIII. kerületi kapitányságra szállították.

A helyszíni szemle jelenleg is tart, mondta Kormos. A férfi ellen feltehetőleg emberölési kísérlet miatt indítatnak eljárást..