Öt halott a magyar kamion svédországi balesetében

2004.10.20. 10:15
Két csecsemő és három felnőtt vesztette életét egy részeg magyar kamionos okozta balesetben Svédországban. A teherautó az autópálya rossz oldalán haladt, és nagy sebességgel csapódott egy négytagú család kocsijába. A roncsokba egy második személygépkocsi is beleszállt. A magyar kamionos sértetlenül élte túl a balesetet.
Három felnőt és két csecsemő vesztette életét egy keddi svédországi közúti balesetben. A tragédia az E-65-ös autópályán következett be, amikor egy a szembesávba áthajtó magyar kamion nekicsapódott egy család autójának. A roncsokba egy harmadik autó is beleszaladt. A balesetben a négytagú család és a másik személyautót vezető nő életét vesztette, a magyar kamionos sértetlen maradt, írja az Expressen című svéd napilap.

Az ütközés után a család autója teljesen kiégett. Bár a tűzoltók megpróbálták eloltani a lángokat, a két szülőt és csecsemőkorú gyermekeiket már nem sikerült megmenteni.

A baleset nem sokkal este hét után történt, Skabersjö és Oxie között, Ore városától délkeletre. A második személyautó vezetője megpróbálta elkerülni a balesetet, de manővere közben felborult. A tüzet feltehetően az ő autója okozta.

Lennart Hornemark rendőrségi szóvivő szerint a sofőr bevallotta, hogy alkoholt fogyasztott és menet közben "elhomályosult a tudata".

Az őrizetbe vett férfit gondatlan vezetéssel és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. Ha bűnösnek találják, maximálisan négy év szabadságvesztésre ítélhetik.