Felsővezeték-szakadás Kecskemétnél

2008.05.20. 18:56
Egyelőre vonatpótló buszokkal szállítják az utasokat a Budapest-Szeged vasútvonal egy szakaszán, mert eltörött egy vonat áramszedője, ami miatt leszakadt a felsővezeték. Egy Intercity ablakait törte be a vezeték, ami könnyebb sérüléseket okozott néhány utasnak.

A Budapest-Szeged vasútvonalon Kecskemét és Városföld között leszakadt a felsővezeték, mivel a vonalon csak egy vágány van, Kecskemétnél állnak a szerelvények, vonatpótló buszokkal szállítják az utasokat, tájékoztatta a MÁV kommunikációs igazgatósága az MTI-t kedden. A leszakadt felsővezeték betörte két személykocsi ablakát, többen könnyebben megsérültek.

A közlés szerint egy, Ceglédről Kiskunfélegyháza állomásig közlekedő személyvonat áramszedője Kecskemét és Városföld között eltörött, egyelőre azt még vizsgálják, hogy a törött áramszedő szakította-e le a felsővezetéket, vagy a vezeték leszakadása törte el a személyvonat mozdonyának áramszedőjét. A személyvonat után haladó, a Budapestről Szegedig közlekedő Paprika InterCity vonat 16 óra 20 perckor a leszakadt felsővezeték alá "beszaladt".

Sigulinszky Tibor az MTI megkeresésére elmondta, hogy az eddigi jelentések alapján az IC vonat mozdonyának ablaka, illetve két személykocsi ablaka a baleset miatt betört, a szilánkok több embernek könnyebb sérüléseket okoztak. A sérülteket a vonaton utazó orvosok ellátták.

Tájékoztatása szerint, ha félre tudják húzni a leszakadt felsővezetéket, akkor dízelmozdonyokkal oldják meg a közlekedést az érintett szakaszon. Várhatóan csak az éjszakai órákban fog helyre állni a közlekedés.