Őrizetbe vették Szlávy egykori testőrét

2004.02.09. 23:07
A rendőrség őrizetbe vette a hét éve meggyilkolt büntetett előéletű vállalkozó, Szlávy Bulcsú egyik testőrét - erősítette meg az MTI értesülését az ORFK életvédelmi osztályának vezetője. Ennél többet csak akkor mondok, ha a bíróság döntött a Szlávy Bulcsú mellett hét éve testőrként dolgozó ember előzetes letartóztatásáról - mondta Kovács Lajos ezredes.
Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Magyar Televízió Kék Fény című műsorában nem árult el részleteket a gyilkosság körülményeiről , sem arról, hogy milyen szerepe lehetett a testőrnek a gyilkosságban - ugyanakkor "új fejleménynek" nevezte, hogy "egy gyanúsítottról már beszélhetünk".

A rendőrség eddig egy 53 éves budapesti vállalkozót gyanúsított a hét éve eltűnt, büntetett előéletű Szlávy Bulcsú meggyilkolásával.

Utolsó cella, Budaörs

Szlávy maradványai idén január 23-án kerültek elő, amikor a rendőrség egy ismerőse garázsában tetten érte W. Lászlót, a betont feltörése közben, ahol a rendőrök megtalálták az eltűnt vállalkozó holttestét. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A bíróság 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

A rendőrség kezdeményezésére 2002-ben indult államigazgatási eljárás az eltűnt vállalkozó felkutatására. Egy év múlva már megalapozott volt a gyanú, hogy Szlávy Bulcsú bűncselekmény áldozata lett. Tavaly februártól ismeretlen tettes ellen nyomozott a rendőrség.

Szlávy Bulcsúnak, akit a "Balaton királyaként" is emlegettek, a kilencvenes évek elején számos Balaton-parti szórakozóhelyben volt érdekeltsége és gyakran került összeütközésbe a törvénnyel. A vállalkozó 1997. július 31-én két testőrével indult Budapestre. Mobiltelefonja utoljára a budaörsi cellára jelentkezett fel. A testőrök elmondása és a nyomozás megállapításai alapján itt kiszállt személygépkocsijából és W. László budaörsi irodájába ment megbeszélni egy nézeteltérést - mondta korábban az ezredes.

Elejtett megjegyzés

A rendőrök felderítették W. László hét évvel ezelőtti ismeretségi körét. Budaörs közelében olyan ingatlant kerestek, amely W. László valamelyik ismerősének birtokában volt és Szlávy Bulcsú eltűnése idején épült vagy újították fel. A feltételezés szerint ugyanis Szlávyt W. László irodájában ölhették meg, és holttestét a közelben rejtették el - fejtette ki Kovács Lajos.

A rendőrök így találtak rá egy Székács utcai garázsra, ahol a szomszédok beszámolója szerint 1997 augusztusa elején betemettek egy szerelőaknát.

W. Lászlót és a garázs tulajdonosát tanúként hallgatták meg és "elejtettek olyan megjegyzéseket", amelyek arra utaltak, hogy a rendőrség a garázs feltárását tervezi. W. László ennek hatására fúrókat, kalapácsokat vésőket szerzett be, majd idén január 23-án egy társát segítségül hívva hozzálátott a garázs padlójának felbontásához.