Légynek sem tudott volna ártani

2006.10.16. 18:58
Halotti torra érkezett hétfő délután, öt óra után az Index tudósítója Tiszavasváriba. Az Olaszliszkán agyonvert tanár özvegye nem tudja feldolgozni a történteket. Szögi Lajosné hiába mondta indulás előtt a férjének: "ne igyekezzetek, csak nehogy baj legyen".

"13 éves voltam, amikor megismerkedtünk, első látásra szerelem volt" - mondta az Indexnek Szögi Lajosné, a vasárnap Olaszliszkán meglincselt férfi özvegye. 18 évesen már össze is házasodtak. Idén volt a húszéves házassági évfordulójuk.

A megismerkedés egy természetvédelmi táborban történt, ez később is Szögi Lajos szenvedélye maradt. 3-500 fős nemzetközi táborokat szervezett, részt vett az országos mozgalomban, magyarázta az özvegy.

"Ne igyekezzetek"

A tizenhat éves gyerekért, a legnagyobbért indult Borsodba Szögi Lajos vasárnap, a középső és a legkisebb gyerekkel a kocsiban. A feleség még odaszólt búcsúzáskor: "ne igyekezzetek, csak nehogy baj legyen".

Az özvegy szerint a legkisebb gyereken nem látszik semmilyen trauma, talán csak tudat alatt érzékelt valamit. A középső gyerek viszont valószínűleg pszichológiai segítségre szorult - folytatta. Pszichológusok véleménye az esetről>>>

Halotti tor

Az Index tudósítója a halotti tor közepére érkezett Tiszavasváriba, egy csendes, kertvárosias jellegű utcába. Az emberek jöttek-mentek, az asztalokon leves és húsételek sorakoztak. Telefonon az egész országból keresték a családot, a természetvédelmi mozgalomban aktív néhai férj barátai, ismerősei állandóan hívták az özvegyet, részvétüket nyilvánítva.

Szögi Lajosról az özvegy elmondta: "egy legyet nem tudott volna bántani, nemhogy kezet emelt volna valakire", és "csodálatos dolgokat éltünk át együtt". Azt is megtudtuk, korábban egy balesete volt a férjnek: egy részeg biciklistának ment neki egyszer, de a kerékpárosnak semmi baja sem lett, Szögi mindig óvatosan vezetett.