Tömegbe gázolt az ittas taxis

2002.10.12. 14:35
A szonda alapján ittas volt az a 28 éves taxis, aki szombaton reggel öt halálos áldozattal járó balesetet okozott. A rendőrség szerint a Mercedes tulajdonosa nem ismerte el, hogy ő ült a kocsi volánjánál. A tömeges gázolást követően a sofőr egyébként sértetlenül úszta meg a karambolt. Három életveszélyes sérültet kórházban ápolnak.
A rendőrség szerint néhány másodperces figyelmetlenség okozta valószínűleg azt a közlekedési balesetet szombat hajnalban a fővárosban, amelyben öten meghaltak. Egy férfi a balesetben megsérült később a környéken lévő lakásából kellett kórházba szállítani.

Halásos tarolás

A baleset akkor történt, amikor egy taxi a X. kerületi Jászberényi úton belerohant az egyik buszmegállóban várakozók közé. A Mercedes kidöntötte a buszmegálló tábláját, valamint a védőkorlátot, majd egy betonfalnak csapódott. A jelenlegi adatok szerint a taxi vezetőjének néhány másodpercnyi figyelmetlensége okozta a balesetet - hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombati sajtótájékoztatóján. Lovász Győző alezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Osztályának illetékese elmondta, hogy a kórházban ápolt férfiak állapota válságos.

Elszíneződött

Lovász Győző elmondta azt is, hogy a balesetet okozó járművet jelenleg igazságügyi műszaki szakértő vizsgálja. Közölte továbbá: a taxi vezetőjét a helyszínen megszondáztatták, és mivel a szonda elszíneződött, a sofőrt vérvétel céljából, illetve sérülései miatt kórházba szállították. Az alezredes elmondta, hogy a sofőrt - aki nem ismerte el, hogy ő vezette a járművet - halálos közúti baleset okozásával gyanúsítják és őrizetbe vették.