Halálra késeltek egy taxist a II. kerületben

2006.04.21. 06:53
Több késszúrással végeztek azzal a taxisofőrrel, akinek holttestét pénteken hajnalban találták meg a II. kerületi Völgy utcában. Egyelőre nem tudni, hogy rablógyilkosság, vagy más jellegű bűncselekmény történt-e az éjjel.

Megöltek pénteken éjjel egy taxisofőrt Budapesten, a II. kerületi Völgy utcában. Az 57 éves budapesti férfi holttestét a Fővárosi Közterület Fenntartó Rt. egyik úttisztító járművének vezetője találta meg hajnali fél három körül egy Opel típusú taxi közelében.

A taxist az egyelőre ismeretlen elkövető több késszúrással sebesítette meg, áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság reggeli közleményében. A mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársai már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A meggyilkolt férfi nem tartozott egyetlen taxistársasághoz sem, holtteste pár méterre feküdt a magántaxitól, mondta el az Indexnek Schön Péter rendőr-őrnagy, a BRFK sajtófőnöke. Mivel a helyszíni vizsgálat még nem fejeződött be, további részleteket egyelőre nem tudni a gyilkosságról, így azt sem, hogy vittek-e el értékeket az Opelből.

Ismeretlen tettes

A rendőrség már megkezdte a széleskörű adatgyűjtést és a helyszíni szemle során rögzített nyomok értékelését, valamint elrendelte az áldozat soron kívüli, igazságügyi szakértői boncolását, tette hozzá Schön Péter.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi I. Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Legutóbb februárban történt taxisgyilkosság Magyarországon, akkor egy soproni fuvarozót lőttek le, majd raboltak ki ketten. A feltételezett tetteseket pár napon belül elfogta a rendőrség.