219-en hagyták el a texasi szekta farmját

2008.04.07. 14:40
Hatvan nő és 159 gyerek hagyta már el egy poligamista szekta texasi farmját. A rendőrség pénteken, egy házasságra kényszerített 16 éves lány telefonos segélykérése után indított akciót a felfegyverzett szekta ellen.

Vasárnapra már 219 nő és gyerek hagyta el egy amerikai poligamista szekta texasi ranchát - jelentette az amerikai média. A hatóságok pénteken kezdték átkutatni az Eldorado város melletti farmot, egy 16 éves leányanyát keresve, aki telefonon kért segítséget.

A Salt Lake Tribune című amerikai lap információi szerint a hatóságoknak eddig csak a farm felét sikerült átkutatniuk, és eddig még nem találták meg a 16 éves lányanyát, akit házasságra kényszerítettek egy ötvenéves férfival. A lány egy hónapja gyermeket is szült. Texas törvényei szerint 16 év alatt még szülői engedéllyel sem lehet házasságot kötni.

Vasárnap estig hatvan nő és 159 gyermek hagyta el a szekta területét.

A San Antonió városától 200 kilométerre északnyugatra fekvő Eldorado város melletti Yearn For Zion (Vágyakozás Cion után) nevű ranchot 2003-as alapítása óta figyelte a rendőrség. A területet éjjellátó készülékekkel felszerelt fegyveres őrök védték csúcstechnológiás megfigyelőrendszerek segítségével, írta a CNN.

A farmot Warren Jeffs a mormon egyházból kivált, poligámiát hirdető szekta vezetője irányította. A férfit 2006-ban Las Vegas közelében letartóztatták, és nemi erőszakban való bűnrészesség miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.