Bombariadó miatt kiürítették a Keleti pályaudvart

2006.02.12. 20:44
A Keleti pályaudvar elleni bombafenyegetés ismételten vaklárma volt. A pályaudvart az átvizsgálás idejére kiürítették. A vonatok késnek.

Bombariadó volt a Keleti pályaudvaron vasárnap kora este. Az átvizsgálás során nem találtak robbanóanyagot a tűzszerészek. A rendőrség tájékoztatása szerint nem sokkal este 9 óra előtt befejeződött az átvizsgálás.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője elmondta: jelentős késésekkel indulnak a Keleti pályaudvarról az esti vonatok. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtó ügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nem sokkal hét óra után érkezett a bombariadóról bejelentés a rendőrséghez. Egy középkorú férfi hang közölte, hogy felrobbantja a Keleti pályaudvart - mondta Kormos Endre alezredes. Ezt követően a rendőrség értesítette a tűzszerész szolgálatot, a pályaudvart kiürítették.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője az MTI-nek elmondta: a Keleti pályaudvaron a forgalmat leállították arra az időre, amíg a rendőrség a szükséges vizsgálatokat elvégezte. Ez alatt az idő alatt a Budapestre utazóknak le kellett szállniuk a külső állomásokon, és a Keletiből sem indultak vonatok.

Szombaton nyolc budapesti piacon volt bombariadó, de utólag vaklármának bizonyult a fenyegetőzés. A piacok meghosszabbított nyivtavtartást tartottak a kényszerszünet után. Azt gyanítják üzleti rivális állhatott az ügy hátterében.