BRFK-vérdíj: egy teherautósofőr az első áldozat

2003.07.30. 22:38
Rendőröket próbált megvesztegetni a XIV. kerületben egy teherautósofőr - olvasható a rendőrség honlapján. A férfi pótkocsijának műszaki érvényessége három napja lejárt, ezért ellenőrzéskor hatezer forintot akart a rendőröknek adni, akik inkább főnökük 33 ezres jutalmát választották.
A BRFK XIV. kerületi kapitánysága vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 44 éves, budapesti lakos ellen.

A férfit július 30-án a Füredi úton állították le közúti ellenőrzésre. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfi pótkocsijának műszaki érvényessége 2003. július 27-én lejárt. A gyanúsított három darab kétezer forintos bankjegyet helyezett el a gépjármű műszaki leírásában azért, hogy a rendőrök a további intézkedéstől elálljanak.

A járőrök nem fogadták el a pénzt, inkább vesztegetés gyanúja miatt előállították. A további eljárást a Fővárosi Főügyészség Ügyészségi Nyomozó Hivatala folytatja le.

Mint arról beszámoltunk, Budapest rendőrfőkapitánya a jövőben 33 ezer forintos jutalmat fizet azoknak a fővárosi rendőröknek, akik határozott és szakszerű intézkedéssel leleplezik, és az eljárás lefolytatásához szükséges bizonyítékokkal együtt az ügyészségnek átadják azokat, akik megkísérlik megvesztegetni őket. Gergényi Péter dandártábornok ezzel is gyorsítani kívánja a BRFK beiktatásakor megígért "öntisztulását".