Székesfehérváron elmaradt a tűzijáték

2006.08.21. 08:18
Több vidéki városon is átvonult a vasárnapi esti vihar. Senki nem sérült meg, azonban komoly károk keletkeztek. Székesfehérváron félbe szakadt a néptáncfesztivál és elmaradt a tűzijáték. Két villamos és két troli nem közlekedik Budapesten.
A vasárnap esti vihar miatt a tűzoltók országszerte 350 riasztást kaptak, ebből 200 a fővárosból érkezett. Elsősorban kidőlt fákhoz, sérült tetőkhöz, leszakadt vezetékekhez valamint elöntött pincékhez riasztották őket. A vihar Fejér megyében, Székesfehérváron, illetve Pest megyében Cegléd, Dabas, Nagykáta környékén okozott károkat, ezeken a helyeken azonban senki sem sérült meg.

Fákat döntött ki Fejér megyében a vasárnap éjszakai vihar; személyi sérülés nem történt - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel hétfőn reggel; Székesfehérváron elmaradt az augusztus 20-i tűzijáték.

A tűzoltóknak Zámoly, Gárdony, Agárd, Bicske, Sárbogárd és Székesfehérvár térségében kellett az utakra dőlt fákat, letört ágakat eltávolítani. A munkával még az éjszaka végeztek - mondta el Tóth László tűzoltó őrnagy, a katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese

Székesfehérváron a tomboló szél és a heves zivatar miatt félbe szakadt a néptáncfesztivál programzáró rendezvénye és elmaradt az augusztus 20-i esti tűzijáték.

A délelőtti órákra igyekeznek megtisztítani a jelenleg nem járható budai és a pesti alsó rakpartot a közterület-fenntartók; a fő- és tömegközlekedési útvonalakon nincs fennakadás - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője. Jelenleg 52 gép és 400 útgondozó munkás dolgozik fővárosban - mondta Szegedi Péter. A fő- és tömegközlekedési útvonalakat hajnalra megtisztították. A kidőlt fákat a tűzoltóság aprítja össze, azokat és a letört gallyakat a közterület-fenntartók folyamatosan szállítják el.

A 3-as és a 62-es villamos nem közlekedik az Örs vezér tér és a Gubacsi út között, és nem jár a 83-as troli. A 74-es troli a külső szakaszon nem közlekedik - tudatta Saliga József BKV-fődiszpécser.

Hétfő reggelre a vihar után mindenütt helyreállt a vasúti közlekedés - közölte a MÁV szóvivője. Mint Kavalecz Imre elmondta, előző este összesen harminc vonalon késtek a vonatok. Reggelre azonban a vasúti szerelvények mindenütt menetrend szerint elindulhattak.