Narancs riasztás, vihar, jégeső

2008.04.19. 17:53
A fővárosban egyelőre nincs komoly vihar, de az OMSZ akár 2 centit meghaladó méretű jéget és 90-100 km/h-s széllökéseket jelzett.

Délután fél öt előtt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) másodfokú, azaz narancssárga riasztást adott ki. Az Időkép.hu adatai szerint az ország nyugati részére hamarabb megérkezett a vihar, először Győr környékén esett jég.

Az OMSZ szerint országszerte a viharokat akár 2 centimétert meghaladó méretű jég és 90-100 km/h-s széllökések kísérhetik.

Az Időkép.hu-n percről percre kísérhetők nyomon a hírek. A vihar az Északi-Középhegységben tombol a legerősebben, de az ország különböző pontjairól jelentettek jégverést. Este hat óra előtt a viharzóna elérte az ország keleti részét.

Az ország északi felén, a Keszthely-Dunaföldvár-Kőröstarcsa vonaltól északra gyakori heves záporokra, zivatarokra, helyenként jégesőre lehet számítani szombat éjfélig, a szél helyenként a 90 kilométeres sebességet is elérheti - mondta az OMSZ ügyeletese. Bozóki István szerint az ország több pontjáról jelentettek jégesőt: többek között a főváros határából, Miskolcról, Mezőkövesdről, Pásztó környékéről, Hollókőről és Mátraházáról. Volt, ahol 13 milliméternyi csapadék esett.

Az ügyeletes tájékoztatása szerint éjféltől már javul időjárásunk és vasárnapra már "kirándulóidővel" lehet számolni.