Az ügyészség szerint Zsanett igazat mondott

2007.05.17. 11:40
A Budapesti Nyomozó Ügyészség nem vonja kétségbe a 21 éves Zsanett állítását, akit rendőregyenruhások erőszakoltak meg május elején. A Hooligans gitárosának barátnője azonnal feljelentést tett. Az első szembesítésen Zsanett még nem ismerte fel támadóit.

Rendőregyenruhások erőszakoltak meg egy fiatal lányt május elején Budapest belvárosában. Zsanett, a Hooligans együttes gitárosának barátnője barátját hozta haza Miskolcról. Zsanett kirakta Késmárki Zsoltot belvárosi lakásánál és a Múzeum körúton elindult haza. Itt intették le közúti ellenőrzésre, ami egy csendes mellékutcában nemi erőszakkal zárult.

A rendőr egyenruhás férfiak elsőnek abba kötöttek bele, hogy Zsanett nem kapcsolta be a biztonsági övet és azzal fenyegették, hogy ezért elvehetik a jogosítványát. Ezután kenőpénz fizetésére szólították fel, de mivel erre Zsanett nem volt hajlandó, azt mondták, hogy be kell vinniük vérvizsgálatra, hogy ellenőrizzék fogyasztott-e tudatmódosító szereket. Útközben úgy döntöttek Zsanett természetben is fizethet.

"Az egyik rendőr elém állt és azt mondta, hogy térdelj és szopj, és a kezével próbálta lenyomni a fejemet – nyilatkozta a lány. – Közben egy másik mögém állt, lerántotta rólam a nadrágot és hátulról hatolt be. A többi csak figyelt."

Morvai Attila az ügyészég szóvivője a Színes Bulvárlapnak úgy nyilatkozott, hogy szerdán olyan érdemi előrelépés történt az ügyben, ami alapján nem vonható kétségbe Zsanett vallomása. Morvai az Index ezzel kapcsolatos kérdésére azt mondta, hogy érdemi előrelépésről egyelőre túlzás beszélni, csupán annyi bizonyos, hogy a rendelkezésükre álló adatok alapján nincs okuk kétségbe vonni a lány igazmondását.

Tény, hogy rengeteg olyan adat van már a nyomozó hatóság birtokában, ami előre viheti az ügyet, de ezeket a nyomozás állására való tekintettel még nem hozzák nyilvánosságra. Azt, hogy valódi, vagy ál rendőrökről van szó, csak akkor fogják tudni megmondani, ha már pontosan tudják kik voltak az elkövetők.