(c) 2001 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Kirabolták Pataki Attila zálogházát

Húszmillió forint értékű aranyékszert és több mint félmillió forint készpénzt zsákmányolt az a három támadó, aki csütörtök reggel kirabolta a XVIII. kerületi Nemes utcában található zálogházat. Az üzlet tulajdonosa Pataki Attila. A támadók a nyitás után, negyed kilenc körül léptek be a helyiségbe, és feltehetőleg fegyverrel kényszerítették a két alkalmazottat az ékszerek, valamint a készpénz átadására. A rablásnál használt autót a rendőrség később összetörve találta meg a XX. kerületben.

Index/MTI (ugyelet@mail.index.hu)
2001. május 10., csütörtök 11:49



Pataki Attila:
"Az elkövetők napszemüveget és overallt viseltek."
Az elsődleges információk szerint húszmillió forint értékű aranyékszert és több mint félmillió forint készpénzt zsákmányolt az a három elkövető, aki csütörtök reggel kirabolta az Edda frontemberének zálogházát a XVIII. kerületben. Pataki Attila az MTI-nek elmondta: az elkövetők nyitás után, negyed kilenc körül léptek be a Nemes utcai zálogházba, ahol feltehetőleg fegyverrel kényszerítették a két alkalmazottat az ékszerek, valamint a készpénz átadására. A rablás közben az egyik alkalmazott fejét többször a padlóhoz is verték. Az elkövetőkön nem volt álarc, napszemüveget és overallt viseltek.

A BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, hogy két férfi ment be a zálogházba, míg harmadik társuk egy autóban várakozott. A helyiségben tartózkodó két alkalmazottat a földre fektették, majd jelentős mennyiségű ékszerrel távoztak. Arról még nincs információjuk, hogy mekkora kárt okoztak, így azt sem tudni, hogy az ékszereken kívül pénzt vittek-e el.

Összetörve találták meg a rablásnál használt autót

A rendőrség tájékoztatása szerint a menekülő gépkocsi útvonalát egy ideig tudták követni, ám később elvesztették a járművet. Végül a XX. kerületi Helsinki utcában akadtak rá üresen, összetörve.

Az MTI információi szerint az autót, amely láthatóan hamis rendszámtáblát viselt, menekülés közben egy korlátnak ütközött. Ekkor a gépkocsiban a három tettes közül már csak egy személy tartózkodott, ő kiugrott a sérült járműből és elmenekült. Vége

az oldal tetejére