Külföld

Powell: Arafatnak mennie kell

Bekerítik Jeruzsálemet

2002. 06. 30., 20:37 | Frissítve: 2002. június 30., vasárnap 20:53

Nem találkozik Arafattal Colin Powell, bár a palesztin vezető erre bármi áron hajlandó lenne. Az amerikai védelmi miniszter megismételte Bush kijelentését: Arafatnak mennie kell. Izrael eközben elkezdte a Jeruzsálemet körbevevő villanykerítés építését, védekezésül az öngyilkos merényletek ellen.

Távoznia kell Jasszer Arafatnak a közel-keleti megbékélés érdekében - erősítette meg vasárnap Colin Powell amerikai külügyminiszter George Bush álláspontját. Nem tervezem, hogy tárgyaljak Arafattal - reagált Powell a palesztin vezető bejelentésére, hogy bárhol, bármikor hajlandó lenne találkozni Bushsal.

Nem hajlandóak a békére

A jelenleg hatalmon lévő palesztin vezetéssel nem tudjuk elérni a békét, mert nem mutat rá hajlandóságot - mondta el Condoleeza Rice, Bush nemzetbiztonsági tanácsadója az NBC-nek adott interjújában. Bush hétfőn elmondott beszédében Arafat leváltására szólított.

Bekerítik Jeruzsálemet

Ötven kilométer hosszú villanykerítést építünk Jeruzsálem köré, hogy a Ciszjordániából kiinduló terrortámadások megakadályozására - jelentette be vasárnap Benjámin Ben-Elizér izraeli védelmi miniszter. Jeruzsálem biztonsági bekerítése már hónapokkal ezelőtt felmerült, akkor költségei miatt vetették el a tervet.

Megszállás önvédelemből

A palesztin merényletekkel szembeni védekezés jegyében az izraeli hadsereg hét palesztin várost tervez megszállni Ciszjordániában, két különálló biztonsági kerítést emel, s felszámolja az engedély nélkül létrehozott, elszigetelt zsidó településeket is. A jeruzsálemihez hasonló biztonsági kerítések építése része a teljes Ciszjordániát Izraeltől elválasztó kerítés-építési tervnek.

hirdetés

N; N;
hirdetés