Székely Kecskés János legújabb cikkének vonatkozó

Székely Kecskés János legújabb cikkének vonatkozó részlete:

Demokrata

2000. 08. 17., 17:05 | Frissítve: 2000. december 15., péntek 14:54

"És az uborkaszezonnal mi lesz - tehetnénk fel a kérdést. Most még a színes hírek is komoly dolgokat takarnak. Az Index Politika fórumának kezdeményezését: állítsunk Rejtő Jenőnek szobrot Budapesten, gyorsan elterjesztette a TV2 (pancser riportere még azt sem tudta, milyen kártyajátékon nyerte el Gorcsev Iván a fizikai Nobel-díjat) és a Népszabadság.

Okos Mikulás javaslatára pillanatok alatt összedobtunk félmillió forintot. Öröm volt látni az egyébként egymással acsarkodó politikai ellenfelek egyetértését. Azt is, hogy a néha nyíltan zsidózók mennyire rajonganak Rejtőért, és a globalizáció elkötelezett hívei is mennyire ragaszkodnak hozzá. Vagyis identitásu(n)khoz.

Szoborállításban egyébként van tapasztalatom, mert alapító tag voltam a Rózsa T Endre gründolta egyesületben, a BLBK-ban. A Bokros Lajos Baráti Kör végül is felállította a nagy pénzügyminiszter szobrát (volt annak egy feneketlen zsebe, és kalapja úgy volt kialakítva, hogy minél több galamb szarhassa le) a József-nádor téren, és ott is maradhatott néhány napig.

A Magyar Demokrata is támogatja a Rejtő szobrot, és a történtekről be fogunk számolni. Addig is szeretném az illetékesek figyelmébe ajánlani az egyik indexes javaslatot. Ne vitázzunk azon, hogy a státus törvény kit tekintsen magyarnak. Ha tud folytatni egy Rejtő-idézetet, akkor nem lehet semmi kétségünk magyarsága felöl.

Már látom is lelki szemeimmel, amint a kérdezőbiztos felüti a Piszkos Fred, a kapitányt, és felteszi a delikvensnek ugyanazt a kérdést, amit Robb, a Grant Orientál portása St. Antonio főhercegnek, aki azt hazudta, hogy Batáviában raboskodott: Milyen a belső folyosó falfestése?"

hirdetés
hirdetés