Nem őrültek - FUTÓbolondok

2000.12.15. 14:55
Van öt ember (három férfi és két hölgy), akik az Index Törzsasztalán ismerkedtek meg, s miután mindegyikük megszállott futó, úgy döntöttek, elindulnak váltóban, a Millenniumi Bécs - Budapest Szupermarathonon. Az elkövetkezendő öt napban segítségükkel követjük nyomon a 352 km-es versenyt.
Nem őrültek - FUTÓbolondok

Van öt ember, aki nagyon szeret futni és internetezni. Nem ismerték egymást, de az Index Törzsasztalán, - a Futóbolondok topicban - elkezdtek egymással levelezni, ismerkedni. Miután kiderült, hogy mind "futóbolond", és mindegyikük szeretne valami komoly versenyen indulni, szinte magától jött az ötlet: Induljanak a Bécs - Budapest Szupermaratonin.

Az öt ember:

Köcski Réka, (Hiver): 24 éves. A SZIE-YMMF karán építészmérnöki és műszaki menedzser szakos hallgató. 1999 őszén kezdett futni: lefutotta a NIKE Félmaratont (mindenféle edzés nélkül). Szeptember 16-án 30 kilométer a Margitszigeten - 2. helyezés 2:33:44. Idén lefutotta élete első maratonját (a Kaiser's-Plus Marathonon).

Csizmazia Lea, (Pen): 30 éves. Még gyerekként kezdett futkározni, Debrecenben hat éven át atletizált. Hosszú kihagyás után kb. két éve húzott csak újra futócipőt. Idén tavasszal talált rá a Futóbolondokra az Indexen, akikkel azóta is együtt "bolondozik". A Bécs-Budapesten élete eddigi leghosszabb távját kell majd teljesítenie.

Vindics Péter, (V.Péter): 33 éves. Középiskolás korában 3 éven át középtávfutott, majd elhúzódó Achilles-ín problémák miatt abbahagyta a futást. 1997-ben kezdett újra futogatni, 1998 óta nyaranta triatlonozik is. "A Futóbolondokra nyáron találtam rá, azóta edzéseim nagy részét a közös futások teszik ki". A Bécs-Budapest lesz az első többnapos versenye, reméli, sikerül sérülésmentesen teljesíteni.

Geibl Béla Ákos, (Vastigris): 25 éves. A SZIE-YMMF karán építészmérnöki szakon diplomázó hallgató. 1999-ben "szerelmi bánattól vezérelve" átúszta a Balatont, majd lefutotta a NIKE Félmaratont (mindenféle edzés nélkül). Több 10 kilométer feletti utcai futóverseny, félmaratonok következtek. Szeptember 16-án 30 km a Margitszigeten. 2000-ben lefutotta élete első maratoniját (a Kaiser's-Plus Marathonon).A későbbiekben szeretne részt venni egy Ironman versenyen is.

Schneider Gábor, (Ssneci):48 éves. Kétgyermekes családapa. A csapat legidősebb tagjának 6 éve kezdett fájni a bal lába. Két évig járt a nagytudású doktorhoz, mire kiderült,(utolsó előtti pillanatban) hogy érszűkülete van. Emiatt amputálni akarták a lábát, de "megúszta" idegmetszéssel. Elkezdett hobbiszinten futni. Ma pedig már a szupermaratoni rajtját várja...

A váltóban induló csapatból egy nap csak négyen futnak megközelítőleg egyenlő hosszúságú napi váltószakaszokat. A szabályoknak ,,hála" ők csak a férfiak mezőnyében indulhatnak, így csak a középmezőnybe lehet várni őket. De mint mondták, számukra az is hatalmas teljesítmény lesz, ha végigfutják a távot.

A váltóverseny speciális szabályai:
- A versenyre minden csapat 4 + 1 fővel nevez.
- A váltók korosztályát a csapatok tagjainak (4 - 1 fő) összeadott életkora határozza meg. A váltók versenyében vegyes (férfi-, női tagokból álló) csapatok indulása megengedett, eredményük a férfi versenyben kerül értékelésre.
- A csapattagok által nevezett tartalék az 1-4. nap valamelyikén köteles indulni. A verseny napi távjának teljesítése közben tartalék nem állítható be.
- A váltók tagjainak váltása a csapatrajtszám átadásával történik.
- Az egyes váltások kiszállítását a napi szakaszok váltóhelyeire a szervezőbizottság biztosítja. A váltócsapatok saját járművén történő, közlekedésből adódó problémákat a versenybíróság nem veszi figyelembe.