Elrajtolt a Bécs - Budapest Szupermaraton

2000.12.15. 14:55
A magyar - osztrák határon történt közlekedési dugó miatt, ötven perces késéssel rajtolt csak el a verseny. A futók szerint ideális futóidőben, több mint száz csapat és húsznál több egyéni induló vágott neki a 352 km-es távnak, melynek befutója, október 23.-án lesz a Hősök terén.
Szervezési problémák miatt, nehézkes volt a határátlépés. Történt ugyanis, hogy azoktól a versenyzőktől, akik a határon visszafelé futva fognak beérkezni az országba, előre elkérték az útleveleiket. Viszont kifelé, csak azokat akarták kiengedni, akik bemutatták az úti okmányukat. Így tehát amit tegnap beszedtek, azt ma kiosztották...

Ennek a kis hibának köszönhetően, a legtöbb magyar egység csak negyedtízre érkezett meg, így a rajtra is csak ötven perces késéssel kerülhetett sor. A verseny hangulata egyébként remek, mindenki őszintén szurkol mindenkinek.

A csapatról:
Az Index csapatát már tegnap Sopronban meglepetés érte, hiszen az előre lefoglalt kollégiumi szobák helyett, egy szállodában hajthatták álomra a fejüket, amit valószínűleg nem bántak... A második meglepetés a rajtnál érte őket, amikor a csapatok közül egyedüliként, az Index - Futóbolondokat külön köszöntötte a hangosbemondó. Ezután még egy közös fénykép, majd kezdődhetett az öt napig tartó őrület...

A rajtnál Ssneci kezdett, és mint mondta, sikerült egy jó ritmust felvennie. A szerinte kifejezett futóidőben, nagyon jól esett neki a mozgás. Az volt csak számára furcsa, hogy az első futó mellett nem lehet ott a csapat kísérő kocsija.

A második résztávot V.Péter teljesítette, mellette már ott lehetett az autó és abból folyamatosan bíztatták a többiek. Sőt! A mai napon ,,szabadnapos" Pen, még futott is mellette 5-6 kilométert. Harmadiknak Hiver következett, majd a mai napot Vastigris futása zárta. A mi ötösünk a várakozásoknak megfelelően a középmezőny elején áll jelenleg. A Futóbolondokat -a rajtnál történtek után - mindenki ismeri, és már messziről köszöntik őket.

Remélik a verseny végén, az eredményeik miatt is felismerik, hogy kik is azok a Futóbolondok...

A mai táv útvonala és távjai:
Rajt: Bécs, Messegelande, Südportalstrasse
1. váltás: Himberg temető 23,10 km.
2. váltás: Breitenbrunn sportpálya 30,40 km.
3. váltás: Rust, Főiskola 23,40 km.
Cél: Sopron, Sportcentrum 16,14 km.
Összesen: 93,30 km