Ma a leghosszabb távval folytatódott a Szupermaraton

2000.12.15. 14:55
Második napjához érkezett a Bécs - Budapest Millenniumi Szupermaratoni futóverseny. A résztvevőknek a mai napon kellett a leghosszabb távot teljesíteniük, közel 116 kilométert. Az egyéni versenyekben orosz versenyző áll az élen, mind a hölgyek, mind a férfiak mezőnyében. Az Index - Futóbolondok csapata remek hangulatban teljesítette a mai etapot.
Reggel hét órakor sokan még az igazak álmát alusszák. A Bécs - Budapest maraton résztvevői viszont már izgatottan toporogtak a rajtnál. A korai start után nekivágtak az öt napos verseny leghosszabb szakaszának. Az időjárás ma is kegyes volt a futókhoz, és kellemes kora őszi időben tehették meg a Sopron - Győr útvonalat.

Az egyéni verseny nagy esélyese, a korábbi ötszörös(!) győztes Bogár János ma nem találta a ritmust, néha meg is állt, így a mai napot a békéscsabai Vozár Attila nyerte. Bogár jelenleg a harmadik, közéjük egy orosz versenyző került. A magyarokon kívül ugyanis osztrák,orosz és román futók találhatók még a résztvevők között.

A csapatról:

Az Index - Futóbolondok tegnap este, miután letudták a Bécs - Sopron közötti 94 kilométert, pihenés képen elmentek uszodába. Itt az úszáson kívül, szaunáztak egy kicsit, hogy könnyebb legyen az elalvás. A háromfogásos vacsora után azonban még Sopron belvárosában, egy Internetes kávézóból beírtak kedvenc topicjukba, megköszönve a szurkolást és a buzdítást. Ezek után tényleg könnyű volt az elalvás.

A ma reggeli rajtnál ismét Ssneci volt az első futó, aki ma is roppant mód élvezte a futást. Érdekességként elmondta, hogy az egyik faluban egy kóbor kutya csapódott az előtte futóhoz és emiatt ő két kilométeren át nem merte megelőzni, nehogy a kutya megmarja, vagy esetleg mellé csapódjon és zavarja a futásban.

A váltó második tagjaként induló Pen, az egész verseny leghosszabb résztávjára vállalkozott - 32,80 km - , de mivel ő tegnap pihent sikeresen adta át a rajtszámot a harmadikként futó V.Péternek. Péter miután letudta a maga ,,kis" távját, görkorcsolyán kísérte Hivert, a csapat mai negyedik emberét. Aki az összesített versenyben, a 112 csapat közül, az 52. helyre hozta be a "bolondokat"

A körítésre jellemző, hogy az útvonal mentén minden faluban bíztatják a versenyzőket kicsik és nagyok. Almával, teával és különböző üdítőkkel kínálnak mindenkit. Rengeteg iskolás szurkol nekik, ami azt jelzi, hogy egyes helyeken tanítási szünet volt a maratoni ideje alatt.

Az Index - Futóbolondok úgy érzik, hogy övék a legvidámabb csapat a mezőnyben. Reméljük ez a tulajdonságuk, megmarad a hátralévő három napban is...

A mai nap útvonala és távjai:
Rajt: Sopron, Sportcentrum
1. váltás: Fertőd - Nyárligeti elágazás 26,20 km
2. váltás: Földszigeti elágazás 32,80 km
3. váltás: Lébény - ABC előtt 28,30 km
Cél: Győr, Széchenyi Főiskola 28,30 km
Összesen: 115,60 km