Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Sportvásárcsarnok

2000.12.15. 14:53
Csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott az ISM a Budapest Sportcsarnok ügyében. Ez eddig nem egy túl nagy információ, hisz a rendezvény körülbelül a századik a hasonló partik sorában. Ezúttal viszont filmet vetítettek, rajzokat-terveket mutogattak a lehetséges variációkról.
UFO-leszállópálya "A"
Terjedelmes sajtóanyaggal kedveskedett az érdeklődő újságírók számára a minisztérium sajtóosztálya. Kaptunk egy rendkívül terjedelmes (talán túlzottan is) történeti áttekintést az első szikra kipattanásától a kormány május 16-i üléséig. Leírták azt a megfeszített munkát, mellyel az ISM - élén természetesen a miniszter - előkészítette a mostani helyzetet. Részletesen megismerhettük a sportcsarnokfejlesztés lehetőségeit, és kiderült, hogy az átkosban ezt is rosszul csinálták. Persze, mit nem!? Ugyanis az akkori vezetők nem átallottak egy olyan sportcsarnokot építeni, melyet szinte csak sportcélokra lehetett használni. Fúj!

UFO-leszállópálya "B"
Azt azért csendben hozzátenném, hogy az elmúlt tíz évben a BS már rég nem sportfunkciókat látott el, sőt, az eredeti feladat háttérbe került. Rendeztek ugyan nagy nemzetközi (és rendkívül sikeres) sporteseményeket, de gyakrabban volt benne nyári, téli stb. vásár vagy rockkoncert, mint sportesemény. A női kézilabda világbajnokság hazai mérkőzései például az 1200 férőhelyes Körcsarnokba szorultak, a BS-ben ugyanis éppen karácsonyi vásár volt. Pedig állítólag szinte ,,csak sportcélú használatot tett lehetővé" (idézet a sajtóanyagból).

UFO-leszállópálya "C"
Bezzeg a leendő. Az nem csak ilyen szimpla lesz. Abban majd minden elfér. És a multifunkcionális lehetőségek miatt pillanatok alatt megtérül az ára. A különböző kimutatások alapján évi egymillió dollárt simán megtermel a szupercsarnok, és ebbe bele vannak kalkulálva a veszteséget hozó sportesemények. Hát ez az. Az űrkorszaki technikával épülő, XXI. századi szolgáltatást nyújtó építmény leendő funkciói közül már nem első számú a sport. Megtűrt elemmé fog válni, néha majd engedélyeznek egy-egy hokimeccset, atlétikai gálát - két Zámbó Jimmy koncert között. De azért: a sport legyen a szenvedélyed...

Ráadásul a képeken és cd-n adott látványtervek igazából semmit sem árulnak el. Viszont három is van belőlük!


Csarnok-skicc

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!