Startol az NBA Dávid Kornéllal

2000.12.15. 14:55
A Toronto Raptors csapata hétfőn nyilvánosságra hozta annak a 12 játékosnak a névsorát, akikkel megkezdi a csapat az NBA 2000-2001-es szezonját. Köztük van Dávid Kornél is, Magyarország első, és ezidáig egyetlen NBA játékosa, akivel a Raptors aznap kötött szerződést. Kornél így a kedd esti Pistons elleni első mérkőzésen akár már pályára is léphet. A Raptors hazai pályán, az Air Canada Centre stadionjában fog megmérkőzni Detroit együttesével, a mérkőzés magyar idő szerint szerdán hajnali 2 órakor kezdődik.
Dávid Kornél szerződése egyelőre a szezon első felére garantálja számára a helyet a Raptors csapatában, és januárban - ha továbbra is igényt tart szolgálataira a csapat - a szerződés automatikusan meghosszabbítódik a szezon végéig. A szerződés pénzügyi részleteiről egyik fél sem nyilatkozott.

Dávid Kornél
Januárig biztosan Torontóban játszik
Kornél a Toronto Raptors hat előszezon mérkőzésén is pályára lépett, amelyeken átlag 6,16 pontot és 4,66 lepattanót szerzett. A legutóbb a Charlotte Hornets ellen játszott, ahol 16 pontjával a csapat második legeredményesebb játékosa volt Vince Carter, a Raptors nyári olimpiát is megjárt sztárja mögött.

A csapat egyébként az előszezonban néha 18 főre duzzadt keretet úgy csökkentette le 12 főre, hogy Vladimir Stepaniát rövid úton eltessékelték, Garth Joseph, Alekszander Radojevics és Michael Stewart nevű játékosaikat pedig rátették a sérültek listájára (egyébként mind a hármuknak tényleges sérüléseik vannak). S persze Kornél - marad és játszik!