Amatőrök az ezüstnyílban

2000.12.15. 14:54
A hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjra készülô csapatok közül a West McLaren Mercedes indított először látványos rohamot a hazai média és a közönség megnyerése érdekében - kedd délelőtt ugyanis budai várba invitált hat közéleti figurát (Mezei Dániel elfoglaltságra hivatkozva nem érkezett meg!!!), s az ő "üléspróbájukkal" megkezdődött az Adrenalin Program.
Az Európa több nagyvárosában már ,,vendégszerepelt" produkció speciális autók teszteléséből áll. A sport és versenyautók között a legnagyobb ,,dobás" az MP4-98T felségjelű kétüléses versenyautó, melynek paraméterei nagyjából megegyeznek a tényleges versenyautókéval - kivéve, hogy két ember ülhet benne egymás mögött.

A kizárólag reklámcélokra kifejlesztett autó közel ugyanazt tudja, mint Hakkinen vagy Coulthard kocsija. Ezáltal a hátul ülő utas közvetlenül megtapasztalhatja például, hogy milyen egy F-1-es autóban ülve alig 5 másodpec alatt 160-ra felgyorsulni, és onnan megállni, és azt is, milyen érzés 300 km/h körüli tempóval haladni.

Frei Tamás is örül a lehetőségnek
A kétnapos program a mai üléspróbát követően - ahol speciális hab segítségével szó szerint mintát vettek Kokó, Bocskor Gábor, Frei Tamás, Pálffy István és Csisztu Zsuzsa nevezetű közéleti személyiségek (hátsó) formájáról - szerdán a Rába-ringen folytatódik. Ők öten (illetve ha Mezei Dániel ,,ráér" eljönni, akkor hatan - a McLaren csapat tesztpilótájával, Olivier Panisszal köröznek majd.

Az MP4-98T mellett egy GTR sportversenyautót (ami a világ leggyorsabb országúti autója), a F-1 közvetítésekből ismert Safety Car-t (AMG Mercedes) és ennek utcai változatát is kipróbálhatják a meghívottak.