A cél teljesítve

2000.12.15. 14:53
A bajnoki döntőnek beillő Dunaferr - Fotex-Veszprém kézilabda mérkőzést a hazaiak nyerték 18-17-re, így szinte bizonyosan a dunaújvárosiak nyerik a pontvadászatot.
Az előkészületek során már-már nyálas udvariassággal beszéltek egymásról a két klub vezetői. A háttérben mégis ott volt a piszkálódás és a feszültség sok-sok jele, érezni lehetett a mérkőzés tétjét. A vendéglátók nem engedték a veszprémieket a jégcsarnokban edzeni - lévén ezt semmi nem írja elő - ami ugyanúgy nem volt szabálytalan, mint ahogy sportszerű sem. (A hazaiak egyébként azzal érveltek, hogy amikor feljutottak, ők sem edzettek a veszprémi pályán. Igaz, akkor nem a bajnoki cím volt a tét...)

Dunaffer
A Dunaferr végig eksztázisban játszott
A hoki-arénában korán kitehették a ,,Megtelt" táblát, hiszen a bajnoki döntőnek beillő mérkőzésre - természetesen - minden jegy elkelt. Nem is csalódott a hozzáértő dunaújvárosi közönség.

Már öt perc után fellélegezhettek a hazaiak, hiszen Henandez kapus hárította az első lövéseket. Ez pedig a mindenkori ellenfélnek nem sok jót jelent. A kubai óriás szokásához híven bravúrt bravúrra halmozott, és ennek - valamint a jó védekezésnek - köszönhetően a Dunaferr mindössze hat gólt kapott az első félidőben Három góllal ment ekkor az acélművek csapata, ami ,,összesítésben" már hat találatnyi fórt jelentett (a veszprémi találkozót 22-19-re nyerte az újvárosi gárda, és a bajnokságban pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény a döntő).

A második félidőre elfáradt a hazai csapat, de az előnyt nem engedte ki a kezéből -egy időntúli hétméteressel 18-17-re nyertek. A Dunaferr végig eksztázisban játszott, míg a Fotexen nem látszott az elszántság. ,,Jóllakott napköziseknek" tűntek a hazaiak mellet (nekik könnyű, már kilenc aranyuk van...) és ez a különbség döntött.

Dunaújvárosban elszabadult a pokol, a nézők a pályára tódultak, felcsendült a ,,We are the champions" edzők és játékosok a levegőben, szurkolók egymás nyakában. Bár két forduló még hátravan, szinte elképzelhetetlen hogy a Dunaújváros elveszítse a bajnokságot. Persze ez a Dunaferrnek még nem elég, hiszen - talán névadó szponzoruknak adózva? - három vasat tartanak a tűzben. A hazai pontvadászat mellett a Magyar Kupában is állnak, valamint - egyedüli magyarként - nemzetközi kupadöntőt is játszanak. A KEK fináléjában a spanyol San Antonio Pamplona vár a legújabb magyar sportváros férfi kézilabdázóira, és mi csak reméljük, hogy a második mérkőzés után újra felcsendül a fent említett Queen sláger.

Akkor pedig a fiúk a hölgyek tavalyi bravúrját (mesterhármas) érhetik el. A mai mérkőzésen egyébként jelen volt az újvárosi focicsapat összes tagja is. Holnap ők tehetik szinte biztossá az aranyérmüket - amennyiben nem kapnak ki a Fáy utcában. Újvárosban mindenki azt mondja: ,,A show-nak folytatódnia kell!"