Vilhelmina
12 °C
28 °C

Lehetetlen (?) küldetés

2000.12.15. 14:54
Nemcsak magáért, hanem az egész magyar futballért, leginkább pedig az ismét reménykedő szurkolókért lép pályára szerdán este Trondheimben a Dunaferr. A Bajnokok Ligája-selejtezôje visszavágóján a legjobb 32 közé jutás a tét. A továbbjutás nemcsak szakmailag lenne kiugró siker, hanem százmilliókkal gazdagítaná a magyar bajnok büdzséjét. A hazai 2-2 után szinte mindenki azt mondja, kevés az esély. Ám ugye tudjuk: amíg élünk, remélünk...
Az összeállításban túl nagy változás nem várható - mondta az Index érdeklôdésére Egervári Sándor, az újvárosiak vezetôedzôje, útban kedden a repülôtér felé.

Egervári Sándor
"Váratlanul ért minket az a fajta országos népszerűség"
A balhátvéd posztján a sérült Kiss Györgyöt az elmúlt fordulóban meggyôzô teljesítményt nyújtó Kóczián Ferenc helyettesíti. Az újvárosi tréner szerint ez nem okozhat gondot, hiszen - jegyzi meg - az összes játékosában százszázalékosan megbízik. A mester szavaiból világossá válik, hogy a Dunaferr a Rabóczky - Molnár, Salamon, Éger, Kóczián - Zavadszky, Pomper, Bagoly, Rósa - Orosz, Tököli összeállításban kezd, és próbálja meg a csodát. A 2:2-re végződött győri első mérkőzés, illetve a norvégok játékát látva bizony csoda lenne, ha a Dunaferr túllépne a norvégokon. Amikor a mestert a taktikáról kérdeztük, egyszerű megoldással szolgált: "eggyel több gólt kell szereznünk ellenfelünknél..."

A BL-be jutás nem csupán hatalmas bravúr lenne, de mind az egyesület, mind pedig a játékosok anyagi biztonságát is jelenthetné. Az egyesület vezetői nemrég utánanéztek annak, hogy a tavalyi kiírásban leggyengébben szereplő együttes 1,2 milliárd forintot kasszírozott.

"Váratlanul ért minket az az országos népszerűség, ami az utóbbi hetekben minket körülvesz" - vall Egervári a Dunaferrt övező országos hangulatról. Az tréner szerint ez nem csak a labdarúgó-társadalomra, de az összes sportszeretô emberre igaz. Egervári úgy gondolja, ez a népszerűség építô hatással van a játékosaira, és igazán feldobja ôket. "Tudom, tudjuk, hogy az összecsapás esélyese a Rosenborg, és azzal is tisztában vagyunk azzal, hogy bravúrra lesz szükség a trondheimi éjszakában" - latolgatja csapata esélyeit a mester. Ez Egervári szerint csupán akkor lehetséges, ha a csapat maximális koncentráltsággal lép pályára, és az eddigi BL-meccsekhez hasonló szervezettséggel játszanak.