Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lehetetlen (?) küldetés

2000.12.15. 14:54
Nemcsak magáért, hanem az egész magyar futballért, leginkább pedig az ismét reménykedő szurkolókért lép pályára szerdán este Trondheimben a Dunaferr. A Bajnokok Ligája-selejtezôje visszavágóján a legjobb 32 közé jutás a tét. A továbbjutás nemcsak szakmailag lenne kiugró siker, hanem százmilliókkal gazdagítaná a magyar bajnok büdzséjét. A hazai 2-2 után szinte mindenki azt mondja, kevés az esély. Ám ugye tudjuk: amíg élünk, remélünk...
Az összeállításban túl nagy változás nem várható - mondta az Index érdeklôdésére Egervári Sándor, az újvárosiak vezetôedzôje, útban kedden a repülôtér felé.

Egervári Sándor
"Váratlanul ért minket az a fajta országos népszerűség"
A balhátvéd posztján a sérült Kiss Györgyöt az elmúlt fordulóban meggyôzô teljesítményt nyújtó Kóczián Ferenc helyettesíti. Az újvárosi tréner szerint ez nem okozhat gondot, hiszen - jegyzi meg - az összes játékosában százszázalékosan megbízik. A mester szavaiból világossá válik, hogy a Dunaferr a Rabóczky - Molnár, Salamon, Éger, Kóczián - Zavadszky, Pomper, Bagoly, Rósa - Orosz, Tököli összeállításban kezd, és próbálja meg a csodát. A 2:2-re végződött győri első mérkőzés, illetve a norvégok játékát látva bizony csoda lenne, ha a Dunaferr túllépne a norvégokon. Amikor a mestert a taktikáról kérdeztük, egyszerű megoldással szolgált: "eggyel több gólt kell szereznünk ellenfelünknél..."

A BL-be jutás nem csupán hatalmas bravúr lenne, de mind az egyesület, mind pedig a játékosok anyagi biztonságát is jelenthetné. Az egyesület vezetői nemrég utánanéztek annak, hogy a tavalyi kiírásban leggyengébben szereplő együttes 1,2 milliárd forintot kasszírozott.

"Váratlanul ért minket az az országos népszerűség, ami az utóbbi hetekben minket körülvesz" - vall Egervári a Dunaferrt övező országos hangulatról. Az tréner szerint ez nem csak a labdarúgó-társadalomra, de az összes sportszeretô emberre igaz. Egervári úgy gondolja, ez a népszerűség építô hatással van a játékosaira, és igazán feldobja ôket. "Tudom, tudjuk, hogy az összecsapás esélyese a Rosenborg, és azzal is tisztában vagyunk azzal, hogy bravúrra lesz szükség a trondheimi éjszakában" - latolgatja csapata esélyeit a mester. Ez Egervári szerint csupán akkor lehetséges, ha a csapat maximális koncentráltsággal lép pályára, és az eddigi BL-meccsekhez hasonló szervezettséggel játszanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?