Mi lett veled, Utah Jazz?

2000.12.15. 14:53
Az Utah Jazz már nem csak idegenben, hanem otthon is csúfos vereséget szenvedett a Portland elleni konferencia-elődöntőben.

Scottie Pippen
Már-már nyeregben érezhetik magukat
Vajon összeomlott vagy elfáradt a Jazz? Mert hogy már nem szól hangosan, az biztos. Ha csak attól nem, hogy már három meccset vesztett a Blazers ellen - nyerni azonban nem tudott. A Delta Center híres közönségének sem tetszett a játék, hiszen amikor a második negyed közepén már 21 ponttal égett az Utah, ,,fújolni" kezdtek. Ezután még valamelyest sikerült felállni (a harmadik játékrészben többször volt egyenlő az állás) de a második félidőben egyszer sem tudtak vezetni. Pedig az idény végén visszavonuló Jeff Hornacek kitett magáért, 24 pontig jutott. Az öregfiúk most már a becsületükért küzdenek, mindenesetre igencsak össze kell szedniük magukat, ha mérkőzést akarnak nyerni. A Portland viszont már-már nyeregben érezheti magát, ugyanis az NBA történelmében még egy csapat sem tudott 0-3-ról fordítani.

A nyugdíjas-csapatnak lehet, hogy néhány fiatal játékosra lenne szüksége. Az elsőévesek közül van választék, hiszen az Év Újonca választáson két első helyet osztottak ki. A chicagói Elton Brand és a houstoni Steve Francis - harmadszor a liga fennállása óta - megosztva kapták a díjat. Ők mindketten 58 szavazatot kaptak, mellettük Lamar Odomnak (Clippers) és Andre Millernek (Cleveland) jutott három illetve két voks.

Jegyzőkönyv

Nyugati főcsoport
Utah Jazz - Portland TrailBlazers 84-103
Legjobb dobók: Malone 28, Hornacek 24, Russell 18 ill. Sabonis 22, Smith 21, Wells 19, Wallace 17
Legtöbb lepattanók: Malone 11, Polynice 9, Russell, Stockton 5-5 ill. Sabonis 8, Wallace, Grant 7-7, Schrempf 6
Legtöbb gólpassz: Stockton 12, Hornacek 5 ill. Pippen 7, Smith 6
Dobószázalék: 28/70 (40%) ill. 40/78 (51, 3%)
Lepattanók: 39 ill. 38
Összesítésben: 0-3