Egy ide, egy oda

2000.12.15. 14:53
A változatosság kedvéért újra a Miaminál van az előny a rájátszás eddigi legkiegyensúlyozottabb küzdelmében. Ha a statisztikákat vesszük figyelembe, ők juthatnak tovább. De ebben a párharcban minden megtörténhet!
Dan Majerle
Értékesítette a fontos hárompontosokat
Az előző három évben a New York mindig kiverte a Heats csapatát a páros mérkőzéseken, most viszont a floridaiak előtt van az esély. Hazai pályán megnyerték ugyanis az ötödik mérkőzést. Ez pedig azért javítja az esélyeiket, mert az eddigi száz alkalomból 84-szer az a gárda jutott tovább a playoffban, amelyik hozta ezt a bizonyos ötödik találkozót. A következő mérkőzés a Madison Square Gardenben kerül megrendezésre, és amennyiben szükséges, a hetedik meccsre visszatérnek Miamiba a csapatok. Márpedig valószínűleg szükséges lesz, ha abból indulunk ki, hogy a sorozatban a Heats győzelmét minden esetben Knicks siker követi.

A legutóbbi összecsapást hat ponttal nyerte Pat Riley együttese. Dan Majerle nagyon higgadtan játszott, értékesítette a fontos hárompontosokat és büntetőket. A lepattanókat is sokkal jobban szedték a hazaiak, tízzel szereztek többet, mint ellenfelük. Ráadásul a támadó oldalon P.J. Brown egyedül többször (7) kapta le a lasztit, mint a New York összes játékosa (ők ugyanis mindössze öt támadó-lepattanót tudnak felmutatni). A Knicksen még Alonzo Mourning - akit az újságírók másodszor is megválasztottak a liga legjobban védekező játékosának - kipontozódása sem segített.

Aki szeret lutrizni, az most akár a tippmixen is fogadhat, viszont aki tutira akar menni a szerencsejátékon, ne erre a találkozóra fogadjon. Ez a két csapat ugyanis amikor összekerül, teljességgel kiszámíthatatlanok.

Jegyzőkönyv

Keleti főcsoport
Miami Heat - New York Knicks 87-81
Legjobb dobók: Mashburn 21, Mourning 18, Majerle 16, Hardaway 12 ill. Sprewell 24, Ewing 16, Houston, Ward 12-12, Johnson 10
Legtöbb lepattanók: Brown 12, Carter, Weatherspoon 6-6, Mashburn, Mourning, Majerle 5-5 ill. Ewing 11, Johnson 5
Legtöbb gólpassz: Carter 5 ill. Sprewell 6
Dobószázalék: 31/74 (41, 9%) ill. 35/74 (47, 3%)
Lepattanók: 42 ill. 32
Összesítésben: 3-2