A Lakers nyerte a házi rangadót

2000.12.15. 14:53
Az NBA 28. játéknapján három összecsapást rendeztek. Érdekesség, hogy csupán a New York Knicks tudott hazai pályán nyerni, míg a két Los Angeles-i gárda mérkőzéséből zsinórban tizenötödik alkalommal is a Lakers jött ki győztesen.
Kobe Bryant 28 pontot dobott
Utoljára 1997. február negyedikén tudott nyerni a Clippers a bajnoki címvédő Lakers ellen, akkor 108-86 lett a végeredmény. Azóta tizenötször találkoztak a kaliforniaiak, és tizenötször nyertek az aranysárga-mezesek. A tizenötödik randevúra magyar idő szerint kedd hajnalban került sor, és úgy tűnt, Kobe Bryant volt az, aki ,,hagyományőrzőként" kívánt szerepelni. Kobe 28 pontot dobott, e mellett volt hét lepattanója és négy gólpassza is. A Lakers másik ásza, Shaq O'Neil tíz ponttal maradt átlaga alatt - így ,,csupán" tizenhat ponttal zárt. A Lakers a házi rangadóval készült a következő mérkőzésére, a bajnoki döntő visszavágójára, az Indiana Pacers elleni összecsapásra a Staples Centerben. Aclippersnek pedig hiába volt a 20 pontos Jeff McInnis és a 16-ig jutó Lamar Odom, zsinórban ötödik vereségüket szenvedték el.

Grant Hill bokasérülése miatt november 6-a óta, míg Tracy McGrady ujjsérülése miatt második alkalommal nem tudott játszani az Orlandóban és a Magic meg is érezte labdazsonglőrei hiányát. A Bucks - a betegsége után visszatérő - Glenn Robinson vezérletével (és 21 pontjával) legyűrte a floridaiakat, igaz, a Milwaukee győzelméhez nagy szükség volt Ray Allen 23 pontjára is.

Az egyetlen hazai győzelem a Madison Square Gardenben született, a New York a Vancouver Grizzlies gyűrte le. Glen Rice a Knicksben első alkalommal bizonyította, hogy megérte őt szerződtetni a nyáron, hiszen eddig gyengébb teljesítményt nyújtott. A kanadaiak ellen azonban megtalálta az utat a gyűrűbe: öt hárompontost is szórt, és 23 ponttal zárt. Rajta kívül Allen Houston 22, Latrew Sprewell pedig 18 ponttal járult hozzá a sikerhez, míg a másik oldalon a 17 pontig jutó Mike Bibby neve említhető.

Az eredmények:
New York Knicks-Vancouver Grizzlies 97-72
Orlando Magic-Milwaukee Bucks 94-105
Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers 83-98