Kornél értékel

2000.12.15. 14:53
Dávid Kornél újra magyar bajnok lett. Az Albacomp játokosaként aranyérmet szerző kosaras most egy hetet pihen, de utána újra edzésbe áll. Az NBA draftja után ugyanis visszatér Amerikába, és ismét megpróbál valamelyik csapat keretébe bekerülni. Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy jövőre már nem magyar bajnokként fogjuk ünnepelni. Addig is, Kornél folytatja értékelését a profi liga rájátszásáról.

In Memorian

Bobby Phills januári halála után újra egy aktív játékos szenvedett autóbalesetet. Malik Sealy ellen játszottam a Bulls színeiben, sőt fogtam is őt. Érthetetlen és sokkoló az ilyen tragédia, és ez a liga hangulatára is kihat. Erre nem is lehet mást mondani, mint hogy sajnálom, nagyon sajnálom.

Kelet: nagy csaták egymás után

Miamiban viszont csupán Alonzo Mourning nyújtott elfogadható teljesítményt
Néhány szót szólni kell a New York-Miami csatáról. Bevált az a jóslat - nem vállaltam nagy kockázatot - hogy hétmeccses küzdelem lesz. A Knicks a lehető legkisebb különbséggel nyert, és jutott a konferencia döntőjébe. Számomra érdekes volt, hogy a csapatok idegenben is győzni tudtak, semmit nem számított a hazai pálya. A Knicks több rutinos játékossal rendelkezik, akik fel tudták magukat szívni egy-egy mérkőzésre, a Miamiban viszont csupán Alonzo Mourning nyújtott a sorozat egészében elfogadható teljesítményt.

Az Indiana elleni párharc már nem akkora rivalizálás, de hát mégis főcsoport-döntőről van szó... Azt sejteni lehetett, hogy Ewingéknak nagyon nehéz lesz az első két találkozó, ezeket el is veszítették, aztán hazai pályán kiegyenlítettek. A Madison Square Garden hangulata nagy hatással van mindenkire, a hazaiak ebben a párban (eddig) éltek az aréna adta előnyökkel. Úgy gondolom, némi előny van a Pacersnél. Az még csak a fór, hogy az esetleges hetedik mérkőzésre Indianapolisban kerül sor. Millerék viszont valamivel pihentebbek, és jóval kevesebb sérültjük van. A Knicks lassan olyan helyzetbe kerül, hogy centerposzton be kell vetnie azt az Andrew Langet, aki öt pont körüli átlaggal rendelkezik, és akivel a Bullsban együtt játszottam. Bár úgy sejtem, hogy egy létfontosságú csatára vissza fog térni Pat Ewing, hiszen annyira nem súlyos a sérülése. Ne feledjük, Ewingnak sincs már sok idénye az NBA-ben, és biztos vagyok benne, hogy szinte az egészségénél is fontosabbnak tartja az esetleges sikert.

Nyugat: Nincs kérdés, a válasz mindig ő...

Dunleavy taktikája egyszerű: ott ütni O'Nealt, ahol lehet
Nyugaton egyszerűbb a helyzet, a Lakers kimagaslik a mezőnyből. Sokan azt mondják, hogy figyeljünk a Portlandre, hiszen meglepetést okozhatnak. Ebben azonban én nem hiszek, mert a Los Angeles mindenkinél jobb. Ezt ki merem jelenteni, ugyanis ,,O'Neal és vállalata" kimagaslik a mezőnyből. Sokkoló volt a Portland fölényes győzelme a Staplesben, de összekapták magukat, és idegenben gyorsan hozták a két mérkőzést. Dunleavy taktikája egyszerű: ott ütni O'Nealt, ahol lehet. Ez azonban, úgy néz ki, hogy nem jön össze, hiszen Shaq egész jól értékesíti a büntetőket.

Tuti tipp: Lakers

Továbbra is azt mondom, hogy a Lakers nem csak az alapszakaszt, de a bajnokságot is megnyeri. Nem vagyok ezzel egyedül, hiszen ők a legnagyobb esélyesek. De hát van olyan, amikor a biztosra kell menni...