Judit
2 °C
7 °C

A kapusok napjai

2000.12.15. 14:55
Hét mérkôzés jutott az NHL harminchetedik játéknapjára. A forduló meglepetését a Boston okozta: a Mackók hosszú botladozás után, Andy Raycroft vezérletével meglepték az Ottawát.
A találkozó elôtt nem sokan tettek volna Mike Keenan gárdájának sikerére, hiszen a csapat meglehetôsen nehéz napokat - heteket - tudhatott maga után. Ennek megfelelôen Martin Havlat találatával a Szenátorok szereztek vezetést, de mint utóbb kiderült, ez volt az utolsó alkalom, hogy túl tudtak járni Andrew Raxcroft eszén. A Bruins portása harminckét alkalommal avatkozott sikeresen játékba, és a magabiztos "háttér" meghozta a csatárok önbizalmát: két és fél perccel a vége elôtt Ken Belanger gólra váltotta Joe Thornton passzát - utóbbi egyébként az elsô gólnak is tevékeny részese volt -, s ezzel végre gyôzelmet ünnepelhetett az ír város közönsége.

Roman Cechmanek precízen hárít
Két cseh kapust sztárolhatott a buffalói és a philadelphiai publikum. A Szablyák ketrecét a legendás Dominik "Dominator" Hasek óvta a góloktól - sikeresen, hiszen shutoutot könyvelhetett el -, így a társaknak csak arra kellett figyelni, hogy néhány helyzetüket gólra váltsák: Makszim Afinogenov és Jason Woolley két-két elronthatatlan átadásának köszönhetôen ez minden harmadban egyszer össze is jött a Sabresnek, így simán leverték az Islanderst. A Flyers szimpatizánsok elégedetten nyugtázhatták, hogy Roman Cechmanek megfelelô utóda a Szigetlakókhoz távozott Vanbiesbrocknak: a cseh válogatott hálóôre a kapujára zúduló huszonnyolc lövést hatástalanította, így az eddig igencsak botladozó Philly legyűrte az Edmontont.

A nap harmadik shutoutja Jamie Storr nevéhez fűzôdik: a Los Angeles kapusa a Vancouver játékosai elôtt húzta le a redônyt, így a Királyok a kanadai ponttáblázatot vezetô Zigmund Palffy idénybeli kilencedik góljával és tizenhatodik asszisztjával kettô nullra verték a Kenusokat. Egy másik asszisztkirály, a St. Louis-i Pierre Turgeon (eddig 13 gólpassz fűzôdi a nevéhez) ez alkalommal a befejezésben jeleskedett: két gólja pontot mentett Denverben a Lavina ellen. Az Avalanchban Joe Sakic és Dave Reid villogott: elôbbi góllal és gólpasszal, utóbbi két assziszttal vette ki a részét a hazai pontermésbôl.

Tovább menetel a Rangers. A New York-i Parkcsôszök a "szomszédvár" Washington szimpatizánsait keserítették, ugyanis Theoren Fleury és Brian Leetch vezérletével lemosták a Capitalst. Elôbbi két góllal, utóbbi három elôkészítéssel vetette magát ézre, míg a fôvárosiaknál a szlovák Peter Bondra villogott (1 gól és 1 assziszt). Chicagóban még fordítani tudott, Colombusban viszont esélye sem volt a San Josénak. a Cápákat egy rendkívül egységes Blue Jackets intézte el: Jean-Luc Grand-Pierre, Tyler Wright és Steve Heinze két-két pontot szerzett, míg Ron Tugnutt 29/31-es védési mutatóval zárt.

A 37. játéknap eredményei
Boston Bruins-Ottawa Senators 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
Buffalo Sabres-New York Islanders 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Philadelphia Flyers-Edmonton Oilers 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Washington Capitals-New York Rangers 3-5 (2-1, 0-2, 1-2)
Colombus Blue Jackets-San José Sharks 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Colorado Avalanche-St. Louis Blues 3-3 (1-0, 0-2, 2-1)
Los Angeles Kings-Vancouver Canucks 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?