Árpád
-2 °C
4 °C

Irbe lenullázta az Ottawát

2000.12.15. 14:55
Öt mérkôzés jutott az NHL negyvenedik játéknapjára, melyen nem sok babér termett a hazai csapatoknak. Közülük egyedül a Carolina tudott gyôzni: a Hurricanes a lett Arturs Irbe parádés védéseivel szemben tehetetlenek voltak a Szenátorok csatárai.
Artur Irbe begyűjt egy lepkét
Az egykori szovjet válogatott kapus - akkor még Artur néven volt ismert - huszonkilenc alkalommal avatkozott sikeresen játékba. Persze, a gyôzelemhez kellettek a többiek is: Shane Willis két góllal és egy assziszttal, míg Ron Francis két elôkészítéssel vette ki a részét az Ottawát elsöprô vad Hurrikánból. Sikeresebbnek bizonyult a másik jégre lépô kanadai gárda, az Edmonton vasárnapja. Az Olajosoknál Ryan Smith és Doug Weight négy-négy ponttal gazdagodott, elôbbi két gól és két assziszt, míg utobbi egy gól és három assziszt erejéig iratkozott fel a ponttáblázatra. Mellettük említést érdemel a finn Janne Niinimaa két elôkészítése, valamint a Minnesota részérôl Lubomir Sekeras három (két gól, egy passz), Stacy Roest (egy gól, egy assziszt) és Aaron Gavey (két elôkészítés) két-két pontja.

Kegyetlenül megizzadt az egykor szebb napokat látott Washington az Atlanta ellenében. A Capitals csak az utolsó harmadban érte utol ellenfelét, de a gyôzelem megszerzéséhez a hosszabbítás sem volt elegendô. A vendégeknél remekül játszott a Brunette, Ferraro, Audettte trojka, mindhárman két ponttal gazdagodtak. Sean Burke fantasztikus védéseinek köszönhetôen a Phoenix megállította a Rangerst. A kanadai válogatott egykori kapusa harminckilenc lövést hárított és shutoutot könyvelhetett el. Mivel elöl Shane Doan és Teppo Numminen is betalált, nem lehetett kétséges, ki nyeri a derbit. Anaheimben Brendan Shanahan vezette a Detroit rohamát, a csatár két gólla vette ki a részét a Kacsák elpáholásából. Mellette Szergej Fjodorov is parádézott, melyet két sikeres elôkészítése is jelez.

A 40. játéknap eredményei
Carolina Hurricanes-Ottawa Senators 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Washington Capitals-Atlanta Thrashers 2-2 h. u. (0-0, 1-2, 1-0, 0-0)
New York Rangers-Phoenix Coyotes 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Anaheim Mighty Ducks-Detroit Red Wings 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 4-5 h. u. (1-1, 1-2, 2-1, 0-1)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?