Frigyes
18 °C
24 °C

Otthon verhetetlen az Edmonton

2000.12.15. 14:53
A szombati nagyüzem után mindössze három mérkőzés jutott az NHL 47. játéknapjára. A pályára lépő két kanadai csapat szurkolói örülhettek, hiszen kedvenceik magabiztosan zsebelték be a két pontot.
Félelmetes vendéglátónak bizonyult az Edmonton. Az Olajosok a Skyreach Centre jegén ebben az idényben mindössze két vereséget könyvelhettek el, ráadásul hazai veretlenségi sorozatuk már hat meccs óta tart. A Calgarynak sem adott esélyt az Oilers, amely George Laraque és Rem Murray második harmadban lőtt góljaival simán verte a szebb napokat látott Lángokat. A hazai kapuban Tommy Salo ezúttal is parádézott, mind a huszonhárom kapujára tartó lövést hárította, így a legutóbbi nyolc mérkőzéséből már harmadszor könyvelhetett el shutoutot.

Gólzáporos győzelmet aratott a következő vasárnap jégre lépő kanadai gárda, a Vancouver is. A Canucks a Colombus otthonába látogatott, és egy bemelegítő jellegű, nulla-nullás első harmad után lesöpörte a Blue Jacketset. Pedig az összecsapás első találatát Jamie Pushor révén a hazaiak szerezték (ez volt az első és az utolsó alkalom a mérkőzésen, hogy túl tudtak járni a 28/29-cel záró Bob Essensa eszén), de ekkor beindultak a Kenusok, akiknél Peter Schäfer két góllal, Trent Klatt két előkészítéssel, Denis Pederson egy góllal és egy assziszttal járult a győzelemhez. A mérkőzés legjobbjának Marcus Näslund bizonyult, aki szintén kettőt vágott a colombusi hálóba. A svéd csatár második treffelése idei tizenharmadik találatát jelentette, mellyel a második a góllistán.

Unalmas kis meccset vívott egymással az Anaheim és a kisebbik New York-i csapat, az Islanders. Paul Kariya már másfél perc elteltével vezetéshez juttatta a Hatalmas Kacsákat, amit Mats Lindgren ugyan még kiegyenlített, de a második játékrész ötödik percében esett Teemu Selänne bombára már nem érkezett válasz az ellen oldaláról. A Szigetlakók csak elvétve érkeztek Guy Herbert (21/22) ketrece elé, míg a vendégkapuban John ,,Beezer" Vanbiesbrouck (29/31) ezután lehúzta a rolót. A két pont azonban így is Disneylandben maradt.

A 47. játéknap eredményei
Colombus Blue Jackets-Vancouver Canucks 1-6 (0-0, 1-3, 0-3)
Edmonton Oilers-Calgary Flames 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Anaheim Mighty Ducks-New York Islanders 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)