Árpád
-2 °C
4 °C

Juharlevél borult a Pingvinekre

2000.12.15. 14:56
Nyolc összecsapást játszottak az NHL 71. játéknapján, s ezek közül négy nem ért véget a rendes játékidô lejártával, lévén, a csapatok nem jutottak dűlôre. A legnagyobb tettet a Toronto hajtotta végre Pittsburghben, ahol kétgólos hátrányt váltottak hármas elônyre.
Kevesebb mint öt perc kellett ahhoz a Pingvineknek, hogy elhitessék szurkolóikkal, kiütik a Juharleveleseket. Ekkor azonban magához tért a kanadai egylet, és Mats Sundin (két assziszt), Gary Valk (egy gól - két assziszt), Szergej Berjozin (három passz) és Yannick Perreault (két gól, egy elôkészítés) vezérletével egy négy nullás szakaszt produkált. A hazaiaknál hiába szerezte meg idénybeli tizenhetedik és tizenötödik gólját Alex Kovaljov illetve Jaromir Jagr, nem tudtak mit kezdeni a száguldozó északiakkal. Pláne, hogy Garth Snow gyalázatosan gyenge napot fogott ki: tizennyolc löketbôl hat utat talált a ketrecébe.

Nicklas Lidstrom (Red Wings) és Mike Sillinger (Panthers)
Nem panaszkodhattak a dallasi drukkerek sem, csapatuk ugyanis a Torontóhoz hasonlatos feltámadást produkált az Oilers ellenében. Rem Murray révén az Edmonton jutott elônyhöz, de ezt Brett Hull egalizálta. Ismét az Olajosok következtek, Shawn Horcoff találatával megint vezettek - ezúttal Joe Nieuwendyk egyenlített. Az utolsó harmadra aztán beindultak a Csillagok, Mike Modano, Jamie Langenbrunner és Grant Marshall is betalált, míg Eddie Belfour mindent védett, így Texasban maradtak a pontok.

A nap harmadik fordulatokban gazdag meccse a Colorado és a Philadelphia nevéhez fűzôdik. A találkozót egy góllal és két elôkészítéssel záró Eric Desjardins a Phillyt juttatta elônyhöz, majd Greg De Vries egyenlítése után ismét a Flyers következett. Mire azonban kiörülhették volna magukat a vendégek jött Eric Messier és Milan Hejduk, és máris a Lavina vezetett. Mindössze nyolc másodperc volt vissza a mérkôzésbôl, amikor Simon Gagne bevágta Daymond Langkow passzát (neki ez volt a harmadik ezen az estén), így jöhetett a hirtelen halál. Ekkor azonban már mindkét gárda nagyon vigyázott, így a végén a Philly örülhetett.

Lekopírozta a denveri eredményt a Detroit és a Florida. A találkozó érdekessége, hogy a csapatok szinte minden mutatója megegyezett, így nem is lehetett más a végeredmény , mint döntetlen. A mezônybôl leginkább a kapusok dícsérhetôk, Manny Legace (Red Wings) és Trevor Kidd (Panthers) egyaránt 32-szer hárított. Szintén hálóôrének, Mike Vernonnak köszönheti montreali sikerét a Calgary. A Flames portása 16/17-tel zárt, elöl pedig Oleg Szaprikin (egy-egy gól és passz) vezetésével a csatárok is tették a dolgukat. Atlantában is egy kapust, Damian Rhodes-t ünnepelte a hazai publikum, lévén, hogy a Trashers az ô vezérletével (32/33) verte a Chicagót. Nem sok izgulnivalója volt a minneapolisi fanatikusoknak, ugyanis a második harmadra kialakult a gólszegény végeredmény, ettôl kezdve körmük helyett hamburgereiket rághatták. Hosszabbításban vérzett el a Colombus Anaheimben, ahol a Hatalmas Kacsák Niclas Havelid 62:13-nál esett góljával verték a Blue Jackets-et.

A 71. játéknap eredményei
Detroit Red Wings-Florida Panthers 3-3 h.u. (1-1,1-1,1-1,0-0)
Montreal Canadiens-Calgary Flames 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)
Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs 4-7 (2-1, 0-3, 2-3)
Atlanta Thrashers-Chicago Blackhawks 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Colorado Avalanche-Philadekphia Flyers 3-3 h.u. (0-1,1-0,2-2,0-0)
Minnesota Wild-Carolina Hirricanes 1-1 h.u. (1-0,0-1,0-0,0-0)
Dallas Stars-Edmonton Oilers 5-2 (0-0, 2-2, 3-0)
Anaheim Mighty Ducks-Colombus Blue Jackets 5-4 h.u. (2-1,2-2,0-1,1-0)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?