Dominik Hasek a kétszázasok klubjában

2000.12.15. 14:55
Az NHL pénteki játéknapján a Buffalo Sabres kapusa, Dominik Hasek kétszázadik győzelmét ünnepelhette. A népszerű ,,Dominátor" ezúttal büntető hárításával jeleskedett, győzelemhez segítve ezzel csapatát a Montreal ellen. Meglepetésre hazai pályán szenvedett nagy gólarányú vereséget a Detroit a Chicago ellen, míg a Colorado Hejduk vezérletével verte a Carolinát.
Hasek megszerezte kétszázadik NHL győzelmét

Az NHL legutóbbi játéknapján ritka jubileumot ünnepelhetett Dominik Hasek a Buffalo Sabres kapusa. A csehek olimpiai és világbajnok portása a Montreal elleni győzelemmel begyűjtötte kétszázadik NHL diadalát. A Sabres kapusa ismét kiválóan védett, aktív részese volt az 5-4-es győzelemnek, hiszen a harmadik harmadban kivédte Dainius Zubrus büntetőjét. Az NHL-ben Hasek pályafutása alatt nyolc büntetőből mindössze három gólt kapott. Ezen a meccsen harmincöt lövés ment a kapujára, és ebből csak négyszer nem tudott hárítani.

Szárnyaszegett volt a Detroit

A nap szenzációját kétségtelenül a Detroit hazai veresége jelentette az idáig gyengécskén szereplő Chicago Blackhawsk ellen. A ,,Vörös Szárnyak" gyengén kezdtek, Leroux találatával már az első harmadban vezettek a vendégek. Az igazi ,,feketeleves" azonban még hátra volt! A vendégek a második játékrészben Zsamnov, Amonte és Sullivan góljaival már négygólos előnyre tettek szert, ezzel gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést. AZ NHL-t az elmúlt három év alatt kétszer is megnyerő detroitiak csak szépíteni tudtak 0-6-nál, Brown révén. A Chicago ötödik és hatodik gólját az orosz válogatott Zelepkin és a duplázó Sullivan ütötték.

A Lavina tovább gördül

Az idei bajnokság egyik nagy esélyese, a Colorado Avelanche begyűjtötte a kötelező pontokat az egyébként jól játszó Carolina ellen. Hejduk góljaira még válaszoltak vendégek az első harmadban, de a második harmadban Sakic és Tanguy vezetésével hengerelt a Lavina. A denveri támadók két találatára már nem érkezett válasz, nyugottá téve az utolsó húsz percet. A meccs végén az éppen a Colradotól a szezon elején elszerződött gólerős védőjátékos, Ozonlins még szépített, de az egykori svéd világbajnok Peter Forsberg, aki már tizennyolcadik pontjánál jár, bebiztosította az Avelanche győzelmét.

Keveset ért a dallasi fölény

Gólszegény mérkőzésen nem sikerült kicsikarnia a sikert a bajnokság másik élcsapatának, a Dallasnak. Phoenixben Van Allen góljával vezettek ugyan, de a végső győzelem elmaradt, köszönhetően a hazaiak jó védekezésének, hiszen míg a Coyotes csak tizenhétszer lőtt kapura, addig a csillagok harmincnégyszer próbálkoztak. Hiába játszott tehát a Dallas nagy fölényben, még a hosszabbításban sem tudtak újabb gólokat ütni.

Eredmények
Buffalo Sabres-Montreal Canadiens5-4 (3-0, 0-2, 2-2)
Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks1-6 (0-1, 0-3, 1-2)
Tampa Bay Lightning-New York Islanders4-3 ( 1-1, 1-2,1-0) - hosszabbítás után
Colorado Avalanche-Carolina Hurricanes5-3 (2-2, 2-0, 1-1)
Edmonton Oilers-Minnesota Wild3-0 (0-0, 0-0, 3-0)
Phoenix Coyotes-Dallas Stars2-2 ( 0-1, 1-1, 1-0)
Vancouver Canucks-Pittsburgh Penguins2-4 (0-1, 1-2, 1-1)