O. J. Simpson fizetős tévécsatornán vállalná a hazugságvizsgálatot

2000.12.15. 14:53
Hazugságvizsgáló gépre kötve válaszolna O. J. Simpson a felesége meggyilkolását firtató kérdésekre, feltéve, hogy az eseményt fizetős tévécsatornán közvetítik. A sztárnak jól jönne az esemény bevétele, mivel a kártérítés és a több tízmilliós ügyvédi költségek felemésztették vagyonának nagyját.
Eskü alatt hazudott?
O. J. Simpson hajlandó lenne hazugságvizsgáló gép előtt válaszolni a felesége meggyilkolását firtató kérdésekre, feltéve, hogy az eseményt fizetős tévécsatornán közvetítik. Az amerikai futball korábbi csillagát a büntetőeljárás nem találta vétkesnek volt felesége, Nicole Brown Simpson, és annak barátja, Ronald Goldman meggyilkolásában. Nicole és Ronald családja polgári pert indított, amelyben a bíróság Goldman meggyilkolásában vétkesnek találta és 8,5 millió dolláros kártérítést ítélt meg a férfi családjának. A kártérítés és a több tízmilliós ügyvédi költségek felemésztették O. J. vagyonának nagyját.

Poligráf

A hazugságvizsgáló gép a kérdésekre válaszoló személy önkéntelen reakcióit méri: a pulzus és a légzés ritmusának változását, a vérnyomást és a bőr reakcióját (izzadás, testhőmérséklet változása).

A volt sztárjátékosnak és népszerű sportriporternek az adóhivatallal is meggyűlt a baja: egy 1997-es könyvvizsgálat során kiderült, hogy Simpson 685 ezer dollár adóval tartozik az államnak. Simpson nem volt hajlandó befizetni az összeget, ezért a hatóságok jelzálogkölcsönnel terhelték meg 3,5 millió dollár értékű házát, és arra gyanakszanak, hogy a férfi offshore bankokba menekítette vagyonát.

Poligráf-teszt
Simpson most azt nyilatkozta, hogy hajlandó lenne poligráfos vizsgálatnak alávetni magát a gyilkossággal kapcsolatban, ám szerinte még a gépnek sem hinné el senki ártatlanságát. A sztárt néhány nappal felesége meggyilkolása után már alávetették egy hazugságvizsgálatnak, azt a tesztet azonban félbeszakították, mivel értékelhetetlen eredményeket adott a gép. Az esemény fizetős tévécsatornán való közvetítéséből némi pénzre tehetne szert az elszegényedett és hiteltelenné vált híresség.