Natália
1 °C
7 °C

Sikertörténet

2000.12.15. 20:54
Éppen egy esztendeje, hogy leégett Magyarország legnagyobb fedett sportlétesítménye, a Budapest Sportcsarnok. A kiégett épülethez a mai napig nem nyúlt senki. Az ISM évzáró sajtótájékoztatóján viszont Deutsch Tamás rendkívül sikeresnek minôsítette az elmúlt évet.
Bár a BS sportfunkcióját az utóbbi években többen megkérdôjelezték, lévén, hogy a csarnok gyakrabban adott otthont cipôvásárnak, rock-koncertnek, pártgyűlésnek, mint sportversenynek, mégis az egész ország felszisszent, összefogott, hogy mihamarább a múlté váljon Népstadion melletti kiégett torzó. Kormányunk sem maradt tétlen a nehéz napokban - lásd: Always -, a miniszterelnök személyes garanciát vállalt az új objektumért, a sportminiszter lázas munkához látott (még oldalágról érkezô gyermeke sem zavarta meg az egész éves összpontosításban).

Eltelt egy év ...
Elsôként felállt egy bizottság, hogy döntsön annak a bizottságnak a felállításáról, mely dönteni fog, ki kezdheti meg a romok eltakarítását. Míg a szervek ily megfontoltan nekiláttak a - máig - véget nem érô tanácskozásoknak, addig a nép (az istenadta nép...) sem tétlenkedett, összejött közadakozásból vagy háromszázmillió. Mindenki belenyúlt a zsebébe, multiktól a rokkantnyugdíjasig, a sportminiszter - aki azóta minden csütörtökön semmitmondó sajtótájékoztatókkal riogatja a zsurnalisztákat - már látta lelki szemeivel a majdani csarnokot, majd megtette a legfontosabb lépést az újjáépítés ügyében: kinevezte újjáépítési miniszteri biztossá Fürjes Balázst.

Nála hozzáértôbb személyt keresve sem lehetett volna találni erre a posztra, ezt a létezô legautentikusabb forrás közölte - maga Fürjes, bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Errôl rögtön meg is gyôzte a sajtó jelenlévô képviselôit, moondván, a vizsgálatok legkésôbb márciusra lezárulnak, s ekkor megkezdôdhet a romeltakarítás. A dôre firkászok persze tamáskodtak a dolgot illetôen, hiszen elképzelhetetlennek tűnt számukra, hogy két hónap alatt valamirôl döntés szülessen kis hazánkban. A szakemberek tucatjait felvonultató bizottság azonban éjt nappallá téáve tárgyalt, intézkedett, Fürjes nyugat-európai sportcsarnok-tanulmány körúton is résztvett, és ha minden igaz márciusra tényleg megkezdôdik a romeltakarítás.

Ja, hogy eltelt egy esztendô? Kérem, jó munkához idô kell. Egy teljesen kiégett sportcsarnok lebontását nem lehet csak úgy... Az ilyen kapkodásnak csak az lehet a vége, ami a BS-é lett: a szocializmus építôiparának kritikájaként kigyulladt (csak félve teszem hozzá, hogy a tűzérzékelô berendezés már a szabad világ terméke volt). Az új nem ilyen lesz. Európa legnagyobb belterű csarnoka épül, koncerteken akár húszezren is beférnek majd. Állítólag áprilisban megkezdôdik az építkezés, és tizenhat hónapra rá Deutsch Tamás átvághatja a nemzeti színű szalagot. Bár mindez már 2002 nyarát jelenti. Maradjunk annyiban - átvághatná...

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?