A Sport1 első szeretne lenni

2000.12.15. 14:55
A UPC október 2-án elindítja a SPORT1 tematikus sportcsatorna sugárzását. 12 órás szolgáltatást kínál a kábeles és műholdas sportcsatorna. Exkluziv élő sportközvetítések, studióbeszélgetések a színes kínálat.
A UPC Magyarország, október 2-án indítja útjára azt a sportcsatornát, amelyet minden magyar sportrajongó régóta vár.Programjában kiemelkedő szerepet tölt be a futball (Magyar Bajnokság, Magyar Kupa, Spanyol bajnoksság, Olasz bajnokság, Angol Első Liga, FA Kupa, Bajnoko Ligája, UEFA Kupa és a Világbajnokság selejtezői), kézilabda (Európa Kupa, Magyar bajnokság), kosárlabda (a Magyar válogatott mérkőzései, Magyar Bajnokság, Európa Kupa, FIBA események) és a jéghoki (NHL).

Ismert kommentátorok, sportolók, sportközéleti személyiségek teszik még izgalmasabbá, érdekesebbé a műsort amely nap mint nap 12.00 - 24.00 között sugároz, természetesen MAGYARUL. A SPORT1 kizárólag a UPC kábelrendszerein, valamint a UPC Direct műholdas szolgáltatáson keresztül érhető el.

Mi is a UPC?
A denveri központú UnitedGlobalCom, a világ egyik legnagyobb szélessávú telekommunikációs szolgáltatója. Az 1999. júliusa előtt UIH (United International Holdings) néven ismert társaság tevékenysége felöleli a kábeltelevízió-, telefon- és internet-szolgáltatást, de műsorkészítéssel is foglalkozik. Kábeltelevíziós előfizetőinek száma megközelíti a 8 milliót. A cég részvényei a New York-i tőzsdén (NASDAQ) forognak. Az európai régióban a UnitedGlobalCom többségi tulajdonában lévő UPC ( United Pan-Europe Communications ) az alábbi országokban szolgáltat: Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Málta, Norvégia, Románia, Svédország, Szlovákia, valamint Izrael. Ezen országokban kábeltelevíziós előfizetőinek száma eléri az 6.5 milliót. Spanyolországban és Portugáliában, valamint az Egyesült Királyságban a UPC műsorkészítőként van jelen (IPS illetve Tara TV).

Ennyi volt a hivatalos része annak a sajtótájékoztatónak, melyet ma tartottak a budai Hemingway étteremben. A rövid bemutató film után, a cég jelenlévő vezetői dicsérték magukat és biztosítottak mindenkit arról, hogy náluk lesz a legjobb riporteri gárda - Gundel Takács Gábor, Fülöp László, Rónai Egon, Kaplár F. József - csak pár név a kínálatból.

Lesznek egyszerű magyar bajnoki mérkőzések, amelyekre 11(!) digitális kamerával fognak felvonulni. A műszaki háttér is a legjobb, ami jelenleg az országban található.

Az anyagiakra vonatkozó kérdéseket, a vezetőség tagjai viszont folyamatosan egymáshoz dobálták. Hogy ugye miből, honnan, mire, mennyi? Az elhangzottak szerint tíz évre előre gondolkoznak és bíznak benne, hogy pár hónap alatt már feltérképezhető lesz, mekkora a befogadó piac. A havi 2000 forint még nem is tünik soknak, csak az a kérdés, vajon meddig lesz ez a bevezető ár?

Az első hónap mindenkinek ingyenes, hogy eldöntse igényli a csatornát vagy elég neki a már megszokott: Jó estét, Jó szurkolást!

A UPC Magyarországon
A UPC Magyarország a legnagyobb szélessávú távközlési társaság hazánkban. Több mint harmincöt település kábeltévés szolgáltatásáról gondoskodik. Többségi tulajdonosa, az amszterdami székhelyű United Pan-Europe Communications (UPC), Európában 6.5 millió előfizetőhöz jut el, s a hagyományos kábeltelevíziózáson túl több helyen internet- és telefonszolgáltatással is foglalkozik.