Árpád
-2 °C
3 °C

Sportsziget 2000

2000.12.15. 14:53
Június 24-én és 25-én zajlik a Sportsziget 2000 szabadidősport-rendezvény - hangulatát tekintve stílusosan a kiégett Sportcsarnok mellett. A második alkalommal megrendezett Ifjúsági és Sportminisztérium-féle sportnapokat a 16. óta tartó Sportfesztivál 2000 keretében szervezték.

Rövid vágta
A rendezvény programkínálatát bemutatók, versenyek, nyilvános edzések, szórakoztató és speciális játékok, show mûsorok és kulturális események színesítik. (Sub bass Monster nem jött el.) A csekély számú közönség remekül szórakozik és remekül aszalódik a napon.

Az égből is pasik potyognak
Vérprofi műsorvezető köszönti az érdeklődőket - nagyjából egy álmos Petőfi Rádió-beli időjárásjelentés-stílusában. Amikor mindenre elkészült stábunk a helyszínre érkett, éppen lovak tűntek föl ritmikus összevisszaságban.

A lovakon tetovált és/vagy vérző kaszkadőrök villogtatták egészséges fogsorukat különböző zászlókat lobogtatva és vágtatva föl meg le, ahogy egy szellő hintáztatja az ágat.

Érdeklődés híján a tanácsadás elmaradt

Közben az égből is pasik potyognak az ember stábjára. Végül is nem annyira rossz hely. Csakhogy ezt sokan nem tudják. Hellyel-közzel remekül megszervezett programokról ugyanis a közönség, úgy látszik, nem túl sokat tudott. (b verzió: tudott, de a Balatonon inkább, c.: tudja, és nem érdekli, zs-ig.)

A prevenciós táskán tábla: nem tartalmaz valódi drogot
Az Egyesült Nemzetek Szervezete június 26-át kábítószer-ellenes világnappá nyilvánította. Ezen a héten ennek keretében számos eseményen, rendezvényen hívják fel a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire.

Szombaton Árral szemben jelszóval, kerékpáros váltó keretében a résztvevők körbekerekezték a drogszállítás magyarországi legfrekventáltabb útvonalát.

Két profi kerékpáros csapat egyszerre indul el a két határszélről: Hegyeshalomról és Röszkéről, majd délután öt táján a Hősök terére érkeztek. Innen útjuk a Népstadion-Sportszigetre vitt.

Ez tehát nem hat darab kétszázas Hoffmann
Az Extrém parkban mindeközben bungee jumping, 3D kerék, ugróasztal, félcső, boxugrás, rodeo bika.

Öt pavilonban zajlanak a fittségi vizsgálatok, tíz pavilonban a drogprevenciós szolgáltatók. Van lakossági Fórum még és drogtotó.

A sikerprogram
A legnagyobb sikere a szórakoztató parknak lett: óriás csúzda, bungee run, mászófal, kosárpálya, élőcsocsó, paintball várja a lelkeseket.

Vasárnap még megnézheti, akit illet a Népi Játékokat; a Mountain bike parkban a triál bemutatót, különféle ügyességi játékokat, versenyeket; avagy Golf, minigolf bemutatót; Erős Ember bemutatót vagy íjász bemutatót.

A cirkuszt-kenyeret project keretében koncertek, sztárok és kevésbé híres, de hírnévre vágyó arcokat is üdvözölhetnek a népek a színpadon.

Festői környéken

Hiperaktív sportemberek egyéni- vagy csapatversenyen is indulhatnak, mondják, nem a győzelem a fontos.

Távozóban feltétlenül tekintsük meg a leégett BS mellett elterülő festői buszmegállót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?