Tekla
8 °C
20 °C

Sportsziget 2000

2000.12.15. 14:53
Június 24-én és 25-én zajlik a Sportsziget 2000 szabadidősport-rendezvény - hangulatát tekintve stílusosan a kiégett Sportcsarnok mellett. A második alkalommal megrendezett Ifjúsági és Sportminisztérium-féle sportnapokat a 16. óta tartó Sportfesztivál 2000 keretében szervezték.

Rövid vágta
A rendezvény programkínálatát bemutatók, versenyek, nyilvános edzések, szórakoztató és speciális játékok, show mûsorok és kulturális események színesítik. (Sub bass Monster nem jött el.) A csekély számú közönség remekül szórakozik és remekül aszalódik a napon.

Az égből is pasik potyognak
Vérprofi műsorvezető köszönti az érdeklődőket - nagyjából egy álmos Petőfi Rádió-beli időjárásjelentés-stílusában. Amikor mindenre elkészült stábunk a helyszínre érkett, éppen lovak tűntek föl ritmikus összevisszaságban.

A lovakon tetovált és/vagy vérző kaszkadőrök villogtatták egészséges fogsorukat különböző zászlókat lobogtatva és vágtatva föl meg le, ahogy egy szellő hintáztatja az ágat.

Érdeklődés híján a tanácsadás elmaradt

Közben az égből is pasik potyognak az ember stábjára. Végül is nem annyira rossz hely. Csakhogy ezt sokan nem tudják. Hellyel-közzel remekül megszervezett programokról ugyanis a közönség, úgy látszik, nem túl sokat tudott. (b verzió: tudott, de a Balatonon inkább, c.: tudja, és nem érdekli, zs-ig.)

A prevenciós táskán tábla: nem tartalmaz valódi drogot
Az Egyesült Nemzetek Szervezete június 26-át kábítószer-ellenes világnappá nyilvánította. Ezen a héten ennek keretében számos eseményen, rendezvényen hívják fel a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire.

Szombaton Árral szemben jelszóval, kerékpáros váltó keretében a résztvevők körbekerekezték a drogszállítás magyarországi legfrekventáltabb útvonalát.

Két profi kerékpáros csapat egyszerre indul el a két határszélről: Hegyeshalomról és Röszkéről, majd délután öt táján a Hősök terére érkeztek. Innen útjuk a Népstadion-Sportszigetre vitt.

Ez tehát nem hat darab kétszázas Hoffmann
Az Extrém parkban mindeközben bungee jumping, 3D kerék, ugróasztal, félcső, boxugrás, rodeo bika.

Öt pavilonban zajlanak a fittségi vizsgálatok, tíz pavilonban a drogprevenciós szolgáltatók. Van lakossági Fórum még és drogtotó.

A sikerprogram
A legnagyobb sikere a szórakoztató parknak lett: óriás csúzda, bungee run, mászófal, kosárpálya, élőcsocsó, paintball várja a lelkeseket.

Vasárnap még megnézheti, akit illet a Népi Játékokat; a Mountain bike parkban a triál bemutatót, különféle ügyességi játékokat, versenyeket; avagy Golf, minigolf bemutatót; Erős Ember bemutatót vagy íjász bemutatót.

A cirkuszt-kenyeret project keretében koncertek, sztárok és kevésbé híres, de hírnévre vágyó arcokat is üdvözölhetnek a népek a színpadon.

Festői környéken

Hiperaktív sportemberek egyéni- vagy csapatversenyen is indulhatnak, mondják, nem a győzelem a fontos.

Távozóban feltétlenül tekintsük meg a leégett BS mellett elterülő festői buszmegállót.