Szilárda
-4 °C
3 °C

Csata után, háború előtt?

2000.12.15. 14:53
Nem tudott bosszút állni Ibolya Tamásért a BVSC, ugyanis a Fradi megnyerte a vízilabda bajnoki döntő harmadik felvonását. A zöld-fehérek így 2-1 arányban vezetnek a három győztes mérkőzésig tartó párharcban.
Kósz ellenállhatatlan, nem lehet neki gólt dobni
,,Vérszagra gyűl az éji vad..." Ez a mondat juthat eszünkbe, ahogy a BVSC Szőnyi úti katlanába lépünk. Kint 35 fok, az uszodában 40, a tömeg mégis hömpölyög, kíváncsi a meccsre. Azaz: biztos, hogy a mérkőzésre kíváncsi? Emlékezetes: a párharc második összecsapásán a zuglóiak két méteres centere, Ibolya Tamás súlyos sérülés(eke)t szenvedett. Előbb a hátából haraptak ki egy darabot, de ez még semmi nem volt, hiszen később Ibolya herezacskóját (!) szakították szét, de úgy, hogy az tíz centiméter hosszan repedt fel. A valószínűsíthető tettes - Hesz Máté - tagad, a FTC játékosai és vezetői a szuszpenzort okolják, mondván az okozta a sérülést...

A bemutatásnál mindenkinek taps, Hesz nevének elhangzásakor füttykoncert. Móci mosolyog, mi mást is tehetne? Ő végig azt mondja, könnyű rá verni a balhét, hiszen ebben az idényben már Dala Tamást is kiütötte.

Gerendásnak ismét felmutaták a piros lapot
És akkor a mérkőzés. Unalmasan kezdődik, egyetlen gól az első negyedben. A Fradi lövi, ez meglepetés. Kósz ellenállhatatlan, nem lehet neki gólt dobni. A második hét perc már sokkal izgalmasabb és eseménydúsabb. 4-3-ra nyeri a periódust a hazai csapat, egyenlít, Gerendás (még) nyugodt. A meccs is. Mindenki hatalmas bunyót, alattomos játékot várt. Ez szerencsére elmaradt. A harmadik játékrészben egyszer ,,villan" Vogel, kiüti Martzet, Mikes doktor (a BVSC csapatorvosa) szerint csupán megszédült a halántékra kapott ütéstől. Ugyan már, mi ez nekik... Martz visszajön, Gerendás nem. Ugyanis a bírók felmutatják neki a piros kártyát, el kell hagynia a cserepadot. Az edző a zsűriasztalhoz megy, végig dühöng: ,,Annyit kérdeztem, hogy szándékos ütésért nem végleges kiállítás jár?"

A helyzeten nem változtat, Ambrus Tamásra marad az irányítás. 38 másodperccel a vége előtt Tóth Frank támadó-szabálytalanságot követ el, a labda a kéksapkásoknál, kihúzzák, nyernek. Gerendás pöröl (bár higgadtabb saját átlagánál...), a vendégek eksztázisban. A Fradi-szurkolók karlendítéssel ünnepelnek, majd felhangzik a ,,Dobd be a széket, Gerendás dobd be a széket", aztán mindenki csendben hazamegy.

Most már csak az a félő, hogy a heves vérmérsékletű Gerendás mester az átlagnál is jobban felspannolja fiait a következő összecsapás(ok)ra. És akkor a háború még nem ért véget. Sőt!

BVSC-Brendon - FTC Thomas Jeans 8-9 (0-1; 4-3; 2-2; 2-3)

BVSC: Szécsi - Madaras 1, Petik 3, Martz, Varjas 2, Dávid, Németh. Csere: Tóth F. 1, Dabrovszki, Fülöp, Dala 1, Mészáros. Edző: Gerendás György
FTC: Kósz - Székely 2, Takács, Kiss 2, Matajsz 2, Tiba, Vogel. Csere: Haufe, Nyéki 2, Dodog, Balog, Hesz, Steinmetz Á. 1. Edző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 14/6 ill. 12/4

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!