Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ünneplés után, ünneplés előtt?

2000.12.15. 14:55
A hétvégén idei utolsó nagy fellépésére készül a magyar vízilabda-válogatott. Az idén először megrendezésre kerülő Európai Nemzetek Ligájának négyes döntőjében a mieinken kívül az olasz, a horvát és a jugoszláv válogatott vesz részt. Az olimpiai bajnok magyar csapatból mindössze a kapus, Kósz Zoltán szereplése kétséges.
Pontosan két hónapja (október 1-én), magyar idő szerint reggeli negyednyolckor, olimpiai bajnok lett a magyar vízilabda-válogatott. Ha valaki elfelejtette volna: a döntőben 13-6 az oroszok ellen. Szinte napra pontosan két hónappal később, az év utolsó nemzetközi versenyét rendezik Zágrábban. Az Európai Nemzetek Ligája elnevezésű tornát idén rendezték meg először és természetesen a magyar csapat is bejutott a négyes döntőbe. Hivatalosan a torna az olimpiai felkészülést szolgálta volna az öreg kontinens képviselői körében, de a sűrű program miatt a döntő az ötkarikás játékok utánra csúszott.

Kemény Dénes
A négyes döntőben a mieinken kívül az olimpiai bronzérmes Jugoszlávia és a játékokon a mieink által búcsúztatott Olaszország, valamint Horvátország. Kemény Dénes szövetségi kapitány kíváncsian várja, hogy együttese mennyire eresztett le az olimpiai győzelem után és mennyire motiválja majd a fiúkat ez a torna. Ugyanis amíg a mieink ünnepeltek -tegyük hozzá jogosan- addig a többieket, főleg a bizonyítási vágy fűti: Megverni az olimpiai bajnokot. Az olaszokat duplán hajtja a visszavágás, ők ugyanis máig megvannak győződve, hogy játékvezetői segédlettel sikerült csak megvernünk őket. Szegények még új szövetségi kapitánnyal is próbálkoznak a jobb szereplés érdekében.

A magyar csapat névsora:
Kósz, Szécsi (kapusok), Székely, Varga I Zs., Kásás, Vári, Kiss, Benedek, Fodor, Ma:rcz, Steinmetz, Molnár, Biros és - az egyetlen játékos aki nem szerepelt az olimpián: Varga II Zs.
Az aranyérmes csapat mindössze egyszer, pénteken este tud közös edzésen készülni a tornára. Kemény dolgát nehezíti, hogy a válogatott elsőszámú kapusa, Kósz Zoltán még nem egészen heverte ki térdműtétjét, így valószínű, hogy csak epizódszerep jut neki.

Ha a két hónappal ezelőtti sydneyi formájában játszik a csapat, akkor mindegy ki van a kapuban. A labda úgy is az ellenfelek kapujában lesz többnyire...

Az ENL programja:
A magyarok az elődöntőben Olaszországgal játszanak (szombat, 16.30 ó).
A másik ágon Jugoszlávia-Horvátország (18) összecsapásra kerül sor .
Másnap előbb a 3. hely sorsát döntik el a szombati vesztesek (10.30), majd 11.45-től rendezik a finálét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?