Cseh henger gázolta el a Tampát

2001.01.05. 19:48
Hét mérkôzést játszottak az NHL kilencvenegyedik játéknapján, amelyek közül a legnagyobb meglepetés St. Louisban történt, ugyanis a Nashville simán nyert a Blues ellen.
Ottawában a Szenátorok szurkolói ugyancsak meglepôdtek, amikor Brian Holzinger a második perc végén a Lightninget jutatta vezetéshez. Nem sokáig örülhettek azonban a déliek, hiszen beindult a hazaiak cseh sora, és hamar eldöntötték a meccset. Radek Bonk három góllal és három assziszttal, míg Marian Hossa öt elôkészítéssel vette ki a részét a kanadai attakból, amelyhez Wade Redden is hozzátette a maga két gólját. Hasonlóképp cselekedett Pat Verbeek, a Detroit csatára is, aki Ed Belfourt, a Dallas kapusát mattolta kétszer. Ezen a találkozón is az veszített, aki az elsô gólt ütötte, sôt a Stars kétszer is vezetett, mégis kettôvel kikapott. A Red Wingsnél Szergej Fjodorov és Niklas Lidström vitte a prímet három-három assziszttal.

Martin Skoula (Colorado Avalanche) és Alexander Korolyuk (San Jose Sharks)
Szintén két fával verte a New Jersey az Islanderst. A Devilsben Alex Mogilnij mesterhármast vágott, Martin Brodeur 29/31-gyel zárt, ellenben a túloldalon John "Beezer"" Vanbiesbrouckot szégyenszemre lecserélték a 30. percben. Csak mellékesen, Parrish révén még a Szigetlakók vezettek. A Cápák is kétszer kerültek elônybe a Colorado otthonában: Bobby Dollas és Stephane Matteau jártak túl Pat Roy eszén, ám Alex Tanguay és Ray Bourque visszahozta a lavinát. Nem járt ilyen jól a másik nyugati elitklub, a Blues, ugyanis a Nashville simán nyert a Mississippi partján. Claude Lemieux üres kapus gólja már csak hab volt a Phoenix gyôzelmi tortáján a Rangers ellen, ám az igazi érdem Sean Burke-é, aki 34/35-ös védési mutatóval vette ki a részét a sikerbôl. Talán még nála is nagyobb kalaplengetést érdemel Trevor Kidd, a Panthers portása, aki negyvenhatszor állt a korong útjába Los Angelesben, elévülhetetlen érdemeket szerezve a Florida kaliforniai gyôzelmében.

A 91. játéknap eredményei
Phoenix Coyotes-New York Rangers 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
Los Angeles Kings-Florida Panthers 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)
Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 8-3 (3-1, 1-1, 4-1)
Detroit Red Wings-Dallas Stars 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)
New Jersey Devils-New York Islanders 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)
St. Louis Blues-Nashville Predators 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
Colorado Avalanche-San Jose Sharks 2-2 h.u. (0-1,1-0,1-1,0-0)