Cechmanek lenullázta a Királyokat

2001.01.23. 19:28
Öt mérkőzést rendeztek az NHL 109. játéknapján, melynek az volt a meglepetése, hogy nem történt igazi meglepetés, hacsak a Florida bostoni sikerét nem számítjuk annak.
Roberto Luongo és Viktor Kozlov
Remek második harmadbéli teljesítményének, no meg Roberto Luongo (33/35) parádés védéseinek köszönheti a Panthers a Bruins elleni győzelmet. A középső húsz percben előbb Vaclav Prospal, majd Rob Niedermayer vette be a bostoniak ketrecét, így a vendégek tehetős előnnyel várhatták az utolsó harmadot. Ekkor mindent egy lapra tettek fel Mike Keenan tanítványai, előbb szépítettek, majd Brian Rolstonnnak 2:22-vel a végső dudaszó előtt lőtt góljával egyenlítettek. Nem sokáig örülhetett azonban a hazai publikum, ugyanis negyvenhárom másodperc múlva Viktor Kozlov ismét a Párducokat jutatta vezetéshez, és ez az előny már ki is tartott a meccs végéig.

Szintén a második harmad döntött a Carolina-Rangers derbin is. Bár Marek Malik találatával az első szünetre még hazai vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok, a középső játékrészben Theo Fleury (két gól-egy assziszt) vezérletével robbantottak a Parkcsőszök, akik ezek után már nem is engedték kibontakozni a Hurricanes-t. Fleury mellett Radek Dvorak (egy gól-két passz), Petr Nedved (egy-egy gól és előkészítés) és Mike Richter (29/31) emelkedett ki a vendégcsapatból.

Roman Cechmanek
Idén negyedszerre gyűjt be mindent
Még a Rangersnél is simábban nyert a Philadelphia: a Flyers az eddig sikeres keleti turnét maga mögött tudó L. A.-t oktatta három harmadon keresztül. Simon Gagne kezdte a gólgyártást - a csatár idénybeli tizenkilencedik találatát jegyezte -, mellette Mark Recchi (egy-egy gól és passz) és Dan McGillis vezették győzelemre a Repülősöket. Külön említést érdemel Roman Cechmanek teljesítménye: a hazaiak cseh kapusa idénybeli negyedik shutoutját érte el (27/27), nem mellesleg a liga - a New Jerseyvel holtversenyben - leggólerősebb alakulata ellen maradt érintetlen ketrece.

Megszenvedett a győzelemért a Dallas, melyben ismét Marty Turco kapott lehetőséget Eddie Belfour helyén. Az ifjú kapus nem is vallott szégyent (26/27), nagyrészt neki köszönhető, hogy a Stars otthon tartotta a két pontot. A Vancouver elleni derbi egyébként a liga legjobb gólvadászainak párbaját hozta, a Csillagoknál Brett Hull szezonbéli huszonhetedik, míg a Canucksnál Markus Näslund huszonkilencedik találatát jegyezte. A nap egyetlen hosszabbításos mérkőzésén a San Jose bebizonyította, hogy jobban érzi magát, ha Kaliforniától távol kell jégre lépnie: a Cápák Edmontonban sem szenvedtek vereséget, így tovább javították amúgy is figyelemreméltó idegenbeli statisztikájukat: tizenhárom győzelem, öt zakó és négy döntetlen.

A 109. játéknap eredményei
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 2-2 h. u. (0-1, 2-0, 0-1, 0-0)
Boston Bruins - Florida Panthers 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)
Carolina Hurricanes - New York Rangers 2-5 (1-0, 0-3, 1-2)
Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Dallas Stars - Vancouver Canucks 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)